Welkom bij Wout Monseurs: we make your office work!

3 tips voor de ideale loungeplek

Loungen betekent letterlijk “zich in een comfortabele, rustige omgeving ontspannen”.
Tijdens een drukke werkdag is zo’n moment van ontspanning essentieel om weer even op te laden voor de resterende werkuren. Maar een prettige loungeplek inrichten vraagt toch weer net even een andere benadering dan de inrichting van uw werkplekken en vergaderruimtes.

Hoe creëert u zo’n ruimte in uw kantoorpand? Bekijk onze tips in dit artikel.

1. Soft seating

Een stevige ergonomische bureaustoel is goed voor de benodigde lichaamsondersteuning tijdens een lange zit achter het bureau, maar tijdens relaxmomenten is een zachte comfortabele sofa toch wel een welkome afwisseling. Even lekker onderuit hangen, een kopje koffie drinken en bijkletsen met collega’s gaat een stuk prettiger met kwalitatieve soft seating gelegenheden.

Showroom Kastel Kendo

Kastel Kendo: Soft Seating meets acoustics

2. Een goede akoestiek

In een loungeruimte wordt er vaak gezellig bijgekletst, maar dit kan al snel resulteren in een heus ‘kippenhok’. Dat is niet prettig voor degenen die juist even voor hun rust naar de loungeplek komen, maar ook zeker niet praktisch voor de collega’s die in de tussentijd wel nog doorwerken, al zij het in een andere ruimte. Een goede akoestiek biedt hier de uitkomst. Er zijn diverse akoestische scheidingswanden en panelen te kiezen waarmee de sociale geluiden van de loungeplek goed opgevangen kunnen worden. Zo blijven de laatste werkplek roddels privé en kan iedereen zich optimaal ontspannen óf juist concentreren.

BuzziCactus Gringo Akoestisch Design

Buzzispace BuzziCactus Gringo

3. Elektrificatie in de loungeruimte

In de hedendaagse digitale wereld is het van belang dat er overal “ingeplugd” kan worden. Laptops die stroom nodig hebben, batterijen van mobiele telefoons die opgeladen kunnen worden en ga maar door. Er komen steeds meer elektrische devices bij, maar de hoeveelheid oplaadmogelijkheden groeit niet automatisch mee. Gaat u een nieuwe loungeplek inrichten of uw huidige loungeruimte renoveren? Denk er dan aan om voldoende oplaadmogelijkheden te integreren.Sommige loungemeubelen maken dit een stuk gemakkelijker, doordat deze al de nodige aansluitingen bieden. Comfortabel én functioneel dus, ideaal!

Luxy Amarcord

Loungeplek inrichten met Wout Monseurs

Hoog tijd om uw loungeruimte aan te pakken? Bij Wout Monseurs vindt u een uitgebreid assortiment loungemeubilair waarmee u alle kanten op kunt. En kunt u verdere ondersteuning gebruiken bij het inrichten van de loungeplek en/of andere kantoorruimtes? Neem dan gerust contact met ons op. Wout Monseurs: We make your office work lounge!