4 voordelen van ergonomische bureaus

Ergonomische bureaus zijn razendpopulair. Sinds de jaren ‘60 is het bureauwerk enorm toegenomen. Daarentegen zijn wij niet gemaakt om urenlang in dezelfde (onjuiste) positie te zitten. Tijdens kantooruren is het dus heel belangrijk om je lichaamspositie af te wisselen. Ergonomische bureaus zijn de oplossing. Deze vragen wel om iets meer budget, maar de voordelen die ze met zich meebrengen, voor zowel werknemer als werkgever, zijn enorm. In deze blog zetten wij vier voordelen op een rij.

1. Afwisseling tussen zitten en staan

Afwisseling is belangrijk voor uw gezondheid. En ergonomische bureaus helpen ons daarbij. Deze geven ons de mogelijkheid om tijdens kantooruren te zitten of te staan. Wij zijn er namelijk niet voor gemaakt om urenlang in dezelfde positie te zitten. Er wordt aanbevolen om per uur een tiental minuten te staan. De afwisseling zorgt tevens ook voor een stijging in creativiteit, energie, concentratie en zelfs een verbeterde calorieverbranding. 

2. Ruimere werkplaats 

Een ergonomisch bureau heeft een bureaublad van minimaal 80 centimeter diep. Dit geeft niet alleen voldoende vrije ruimte voor uw armen en benen, maar geeft u ook genoeg opties om uw werkplek ergonomisch in te richten. Dit is minstens zo belangrijk. Denk aan de juiste afstand van uw toetsenbord, een aangename afstand van uw beeldscherm en de mogelijkheid tot het plaatsen van accessoires zoals documenthouders. 

3. Vermindert werkverzuim

Ziekteverzuim kan een grootschalig probleem zijn als u uw werkplek niet ergonomisch inricht. Een ergonomisch bureau is een van de onderdelen die de werkplek zeer aangenaam maakt voor uw werknemers. Fysieke klachten zorgen er namelijk voor dat men minder tevreden is, minder efficiënt werkt of zich ziek meldt. Met een ergonomisch bureau en het juiste werkadvies kan dit voorkomen worden. Wilt u meer weten? Lees onze blog over ergonomisch werken!

4. Ergonomische bureaus zijn aanpasbaar voor iedereen

Ergonomische bureaus staan erom bekend dat zij in hoogte verstelbaar zijn. Hierdoor zijn de bureaus geschikt voor iedereen. Verwelkomt u een nieuwe collega? Dan hoeft u geen nieuw bureau meer aan te schaffen. Met de instelbare hoogte heeft elke werknemer een plek die perfect op de behoeften aansluit. Ergonomische bureaus zijn daarmee een perfecte investering voor de toekomst van uw onderneming.

Ergonomische bureaus zijn een goede investering voor uw bedrijf met een langdurig positief effect. Enkel zijn er meer manieren om uw werkplek aangenamer te maken. Zo kunt u overwegen om ergonomische bureaustoelen aan te schaffen en uw werkplek anders in te richten.