Welkom bij Wout Monseurs: we make your office work!

De 4 beste tips voor een Scandinavische kantoorinrichting!

5 min. leestijd

U gaat verbouwen en hebt gekozen voor een Scandinavische kantoorinrichting. Deze inrichting brengt namelijk rust en kalmte met zich mee. De strakke en lichte stijl zorgt voor een ruimtelijk gevoel met een moderne uitstraling. De laatste jaren is deze inrichtingsstijl dan ook in veel kantoren terug te vinden. Maar hoe creëert u nu een interieur volgens de Scandinavische begrippen? Met de volgende 4 tips kunt u direct aan de slag. 

1. Zorg voor een lichte ruimte en interieur

Gedurende de wintermaanden is het erg donker in de Scandinavische landen. Om die reden wordt er veel gebruik gemaakt van lichte en zachte kleuren. Op deze manier wordt het natuurlijk licht optimaal benut. Wit, beige, lichtgrijs en pastelkleuren zorgen voor een open en lichte ruimte. Een groot voordeel van het kiezen voor lichte kleuren is dat ze makkelijk te combineren zijn met vele soorten meubilair. 

Lichte kleuren zorgen er ook voor dat een interieur ruimtelijker oogt. Gecombineerd met het natuurlijke licht brengt dit veel rust en kalmte met zich mee. Dit zorgt voor een prettige ruimte om in te werken. 

2. Kies voor deze materialen

Een Scandinavische inrichting is direct te herkennen aan het gebruik van natuurlijke materialen. Hout komt veel terug binnen dit interieur. Vloeren en meubels van lichte houtsoorten zoals essenhout en beuken zorgen dat een ruimte zijn natuurlijke licht behoudt. 

Wout Monseurs weet precies hoe dit het beste tot uiting komt. Alfa Laval is een goed voorbeeld van hoe u een Scandinavisch interieur in een professionele setting realiseert.  

Naast het gebruik van houttinten komen meubels van leer ook vaak terug. De combinatie van grove houtsoorten met leer creëert een ruimte met veel karakter dat door de jaren heen steeds meer klasse uitstraalt. 

3. Minimalisme: less is more

Bij een scandinavische kantoorinrichting is het belangrijk om het basic te houden. De meubels moeten functioneel zijn en bestaan vooral uit strakke en simpele vormen. Dit is in combinatie met de neutrale kleuren belangrijk om de rustige en kalme uitstraling te bewaren. 

De bureaus, tafels en stoelen hebben vaak dunne poten. Daarnaast wordt er regelmatig gekozen voor multifunctionele meubels. Bijzettafels moeten gebruikt kunnen worden als opbergruimte en een kruk is ook als een decoratiestuk te gebruiken. Daarnaast kunnen bureaus ingeklapt worden en stoelen zijn eenvoudig op te stapelen. Op deze manier kunt u ruimtes efficiënt en makkelijk indelen.

4. Breng de natuur naar binnen

Naast het gebruik van de juiste meubels, mogen planten ook absoluut niet ontbreken. De combinatie van de neutrale kleuren en het groen van de planten brengt de ruimte tot leven. Daarnaast doen de planten denken aan de eindeloze bossen die in Scandinavië te vinden zijn. 

Planten op het kantoor brengen niet alleen de ruimte tot leven. De aanwezigheid van planten verbetert ook de luchtkwaliteit op het kantoor door de ruimte zuurstofrijker te maken. Genoeg redenen om de ruimte aan te kleden met verschillende soorten planten.

Met deze tips bent u helemaal klaar om uw kantoor een makeover te geven. Gaat u verbouwen en overweegt u een Scandinavisch interieur voor uw kantoor en heeft u geen idee waar u moet beginnen? Laat u dan adviseren door één van onze experts met betrekking tot uw projectinrichting. Samen met u gaan wij kijken naar de mogelijkheden zodat uw kantoor niets anders dan Scandinavische rust uitstraalt. 

Neem contact op