Welkom bij Wout Monseurs: we make your office work!

De kantoortrends van 2024

6 min. leestijd

We zijn de eerste twee maanden van 2024 al druk bezig met het ontwerpen van kantoorinrichtingen voor diverse mooie projecten. De designs baseren wij op zowel de wensen en behoeften van de klant als op de laatste kantoortrends.
Wat zijn de kantoortrends van 2024? In deze blog vind je onze top 3!

Curved lines – Mooie organische vormen

Weg met de standaard rechthoekige bureautafels!
De kantoortrend van dit jaar is een afgerond bureau. En niet alleen heeft het bureaublad een ronde vorm, maar ook de tafelpoten mogen organische gevormd zijn. Organische vormen creëren een knusse en comfortabele look in tegenstelling tot de traditionele harde rechthoekige lijnen. Deze look kun je met zachte stoffering en bijvoorbeeld zachte kussen op banken complementeren. De laatste jaren is een huiselijke en warme sfeer in de werkomgeving al populair gebleken en nu heeft de trend zich dus ook doorgezet in de vormen van meubilair en accessoires.

Kantoortrends

Nature – Breng de natuur naar binnen met deze kantoortrend

Bij deze kantoortrend gebruik je de natuur als inspiratiebron voor zowel de materialen als het kleurenpallet. Hiermee geef je de werkomgeving een rustige en ontspannen uitstraling. Geen drukke patronen en kleuren, maar meer aardse tinten zoals terracotta en materialen zoals hout en linnen. Vooral in de steden waar je vooral op andere gebouwen uitkijkt, kan een beetje natuur in de werkomgeving geen kwaad. Met grote kamerplanten, hangplantjes of zelfs een complete planten- of moswand breng je tenslotte wat echte natuur naar binnen en planten zijn bovendien goed voor de luchtkwaliteit.

Kantoortrends

Personal Touch – Geef een persoonlijk tintje aan je kantoorinrichting

Branding is altijd van belang bij het inrichten van een kantoor. Vaak worden dan ook de huisstijlkleuren doorgevoerd in het kleurenpallet van de muren of het interieur. De laatste kantoortrend is dat je echter iets opvallends hiermee doet en dus out of the box denkt. In onze showroom kun je bijvoorbeeld ons logo die verwerkt is in een moswand komen bewonderen. Bovendien kun je ook je identiteit laten zien. Wil je als bedrijf duurzaamheid uitstralen? Kies bij het inrichten van je kantoorpand dan voor producten die zijn gemaakt van gerecycled materiaal of hergebruik het huidige verouderde meubilair door het opnieuw te laten stofferen.

Kantoortrends

Wout Monseurs is specialist op het gebied van projectinrichting voor kantoren. Wilt u meer informatie over de kantoortrends of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw kantoor? Neem gerust contact met ons op. Ons designteam staat voor u klaar!

Neem contact op