Welkom bij Wout Monseurs: we make your office work!

De perfecte bedrijfskantine inrichten met deze 6 tips

De inrichting van een kantine binnen een bedrijfs is vaak een vergeten onderdeel. Zonde, want juist de kantine kan een groot effect hebben op de stemming en het welzijn van uw personeel. Als medewerkers de bedrijfskantine niet zien als een prettige plek om te pauzeren, kan dat negatief zijn voor de productiviteit. Snel een boterham achter het bureau opeten is namelijk helemaal niet gunstig, aangezien er dan geen moment is om tot rust te komen en op te laden. Hoe zorgt u ervoor dat uw medewerkers te vinden zijn in de kantine, zodat ze na de lunch weer met frisse moed weer aan de slag kunnen gaan? U leest het in deze blog!

Kantine inrichting: alle meubels

Dit doet een goede kantine inrichting voor uw medewerkers

Wat levert een prettig ingerichte kantine nou op? De werkinspanning van uw medewerkers kost energie. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het energieniveau weer op peil komt, nadat ze enkele uren aan de slag zijn geweest. Een rustmoment tijdens de lunch verhoogt de productiviteit na de lunchpauze. Met hernieuwde energie kan het personeel weer aan de slag gaan, zonder de dip te ervaren die ontstaat zodra er langere tijd achtereen hard gewerkt is.

Kunnen ontspannen in een prettige kantine zorgt ook voor meer tevredenheid onder het personeel. Het is belangrijk voor het mentale welzijn om op zijn tijd even een break te nemen van het werk. Of ze nu bewust of onbewust kiezen om dat te doen in de kantine maakt niet uit, zolang de kantine maar uitnodigt om daar te pauzeren. Hoe u dat uitnodigende effect het beste bereikt? We geven graag een aantal tips!

Tips voor de kantine inrichting

Zo zorgt u voor een kantine inrichting die écht uitnodigt om die welverdiende pauze te pakken:

  • Leidt uw medewerkers weg van de werkplek. Zorg ervoor dat de werkplek niet in het zicht is, zodat ze het werk van zich af kunnen zetten en kunnen genieten van de benodigde afleiding.
  • Voorzie de kantine van een uitstraling die duidelijk afwijkt van de werkomgeving. De kantine mag er gezelliger en comfortabeler uitzien, dit moet echt een plek zijn om met collega’s te kunnen ontspannen en socializen.
  • Plaats sfeerverhogers zoals planten en inspirerende accessoires.
  • Kies voor sfeervolle verlichting. Niemand luncht graag onder het genot van een flinke dosis tl-verlichting. Creatief vormgegeven lampen en zacht licht bepalen al voor een groot deel de sfeer van de ruimte.
  • Stimuleer onderlinge communicatie door te kiezen voor een open inrichting. Grote ronde tafels nodigen uit om gezellig aan te schuiven en met collega’s in gesprek te gaan tijdens de lunch. Liever een rechthoekige tafel? Zorg er dan in ieder geval voor dat deze groot genoeg is om met veel personen aan te kunnen zitten.
  • Serveer gezonde en lekkere lunches in de kantine. De mogelijkheid om eten te halen in de bedrijfskantine ontzorgt: uw medewerkers hoeven ‘s ochtends niet meer gehaast hun boterhammen te smeren. Een goede kantineservice vergroot bovendien de kans dat ze naar de kantine gaan tijdens de lunch en dus niet op de werkplek blijven zitten. Zo wordt de lunch een moment om naar uit te kijken, wat weer goed is voor de stemming!

Is uw kantine al perfect ingericht?

Door van uw kantine een plek te maken waar medewerkers graag hun lunch nuttigen, verhoogt u de productiviteit en zorgt u voor het welzijn van uw personeel. Is uw kantine al optimaal ingericht? Kies stijlvolle en moderne kantinestoelen uit, ga voor grote tafels en kleed de ruimte verder aan met sfeerverhogende accessoires.

Hulp nodig bij het inrichten van uw kantine? Wout Monseurs heeft jarenlange ervaring met projectinrichting. Wij verzorgen graag uw kantine inrichting van begin tot eind.

Kantine inrichting: alle meubels