Welkom bij Wout Monseurs: we make your office work!

De voordelen van een groen kantoor

 

Groen kantoor

Groen op het kantoor krijgt momenteel een nieuwe betekenis. Voorheen werd een kantoor al ‘groen’ genoemd wanneer er een plant in de hoek van het kantoor stond. Tegenwoordig is niks minder waar. Deze kantoorplant zal zich moeten uitbreiden naar een groene oase. En dat heeft een reden. Het heeft namelijk veel voordelen voor de werkomgeving. Welke dat zijn gaan we u in dit artikel uitleggen!

Welzijn van werknemers

Extra groen op kantoor heeft voordelen voor het welzijn van de werknemers. Naast dat ze de lucht zuiveren kunnen planten stress verminderen, het ziekteverzuim verlagen, de productiviteit verhogen en ook nog eens de akoestiek verbeteren in ruimten. Dit alleen zijn al genoeg redenen om te kijken naar meer groen op het kantoor. 

Maar wat wordt er met meer ‘groen’ bedoeld? Onder ‘het nieuwe groen’ verstaan we het gebruik van bijvoorbeeld moswanden, dividers en plantenbakken. Daarnaast wordt er telkens meer geïnnoveerd op het gebied van groen binnen meubelstukken. Zo kun je in de toekomst creatieve manieren vinden om het kantoor een stuk leuker te maken! 

Projecten Aucuba

Betere akoestiek

Goede akoestiek op het kantoor is belangrijk. U wilt natuurlijk geen last hebben van onnodige echo’s of andere bellende collega’s op de achtergrond. Er zijn verschillende opties om de akoestiek in een ruimte te verbeteren, maar het gebruik van meer groen behoort ook tot de mogelijkheden! Planten zijn geluidsabsorberend en bieden daarnaast een extra’tje voor het oog. Je kunt denken aan kasten met plantenbakken en groene schermen of wanden. 

Is uw kantoor geschikt voor planten?

Nadat u de voordelen heeft gehoord over meer groen op het kantoor wilt u natuurlijk zo snel mogelijk uw eigen oase creëren. Dat begrijpen wij! Maar is uw kantoor wel geschikt voor planten? Planten hebben namelijk ook hun eigen behoeften. Het eerste waar u naar moet kijken is of er voldoende daglicht aanwezig is op kantoor. Zo niet, dan zullen de planten al snel gaan hangen. Is hier een oplossing voor? Indien het kantoor niet voldoende licht heeft, kunt u altijd nog gebruik maken van groeilampen. Houdt er wel rekening mee dat dit nooit als volledige vervanging wordt gezien voor daglicht. 

Verder moet er ook worden gekeken naar de temperatuur en tocht in de ruimte. Een ondergrens van 15 graden celcius en een tochtvrije plek zal de planten goed doen! Voldoet het kantoor aan deze drie punten? Dan fungeert uw kantoor als ideale plek voor ‘het nieuwe groen’. 

Verzorging en ruimte

Naast een geschikt kantoor is het van belang dat u ook de juiste zorg verstrekt aan planten en er voldoende ruimte is om te groeien. U moet de planten regelmatig van water voorzien en op z’n tijd snoeiwerk verrichten. Houdt daarbij wel rekening met het feit dat diverse planten ook andere verzorging nodig hebben. Heeft u hier geen tijd voor? Dan bieden groenleveranciers ook vaak onderhoudscontracten aan om alle zorg uit handen te nemen. 

Bent u benieuwd naar de “groene mogelijkheden” voor uw kantoor? Wij helpen u graag! Neem gerust contact met ons op voor advies.