Welkom bij Wout Monseurs: we make your office work!

Kantoorinrichting: 4 tips voor goede akoestiek

Kantoorinrichting

Een open kantoorinrichting, veel vergaderende collega’s, galmend geluid, overlast van buiten en niet geïsoleerde ruimtes. Deze factoren zijn afleidend voor personeel, verlagen de productiviteit en kunnen zelfs het stressniveau verhogen. Daarom is het belangrijk om geluidsoverlast te beperken in uw kantoor. Maar hoe kunt u dit doen? Het antwoord is simpel: de akoestiek verbeteren. En om u te helpen hebben wij 4 tips verzameld hoe u dit het beste kunt doen.

1. Plaats scheidingswanden

De eerste tip om de akoestiek van de kantoorinrichting te verbeteren is door scheidingswanden te plaatsen. Akoestische scheidingswanden absorberen geluiden uit de omgeving waardoor men geconcentreerd kan werken. Zo geniet iedereen ook van meer privacy. 

Scheidingspanelen zijn verkrijgbaar in kleine en grote varianten. De kleine varianten zijn bruikbaar op verschillende manieren. U kunt ze makkelijk op een bureau plaatsen, van elkaar scheiden en zelfs aan het plafond bevestigen. Deze scheidingswanden vangen genoeg geluid op en daarom mogen deze niet ontbreken op het kantoor. Wilt u een open kantoorinrichting behouden? Dan kunt u kijken naar glaswanden. Met akoestische glaswanden heeft u alsnog een open gevoel, maar is er voldoende privacy en rust. 

2. Bundel bronnen van lawaai

Iedere kantoorinrichting heeft machines die veel lawaai maken. Denk aan een koffiezetapparaat, diverse printers en vaatwassers. Deze geluiden zijn afleidend wanneer u en uw collega’s geconcentreerd willen werken. Om geluidsoverlast te beperken is het verstandig om deze lawaaibronnen te bundelen. Zet bijvoorbeeld de printers in een afgesloten of aparte ruimte en zorg dat de keukenapparaten niet in de buurt van de werkplekken staan! Zo zorgt u ervoor dat niet overal op kantoor collega’s last hebben van geluidsoverlast. 

3. Plaats een telefooncel

Er wordt veel gebeld op kantoor. En wanneer collega’s ook een hard stemgeluid hebben, zorgt dit voor afleiding. Dit kunt u oplossen met behulp van een telefooncel. Een telefooncel is een gesloten en geluidsdichte ruimte waar collega’s in alle rust een telefoongesprek kunnen voeren. Daarnaast biedt het de beller ook nog eens veel privacy en straalt het luxe uit. 

4. Richt uw kantoor in met meer groen

Meer groen op kantoor zorgt voor meer sfeer, dat weet iedereen! Maar het heeft ook impact op de akoestiek en luchtkwaliteit van een ruimte. Zorg er daarom voor dat u meer planten in uw kantoorruimte plaatst. Let er wel op dat planten met kleine bladen minder geluid absorberen. Planten met grote bladen zijn dus een prachtige aanwinst voor een goede akoestiek. Wilt u direct een echte eye-catcher in uw kantoorinrichting? Dan kunt u kijken naar een plantenwand. Deze oase van groen geeft uw kantoor een directe transformatie. 

Wout Monseurs helpt met goede akoestiek

Wilt u ook de akoestiek in uw kantoor verbeteren? Wout Monseurs specialiseert zich in kantoorinrichtingen. Wij geven u advies en verzorgen projecten op maat. Daarnaast beschikken wij over een uitgebreid assortiment om de akoestiek te verbeteren. Benieuwd? Neem contact met ons op! Wij helpen u graag.