Projectinrichting: het belang van goede akoestiek

Bij projectinrichting denkt men vaak al snel aan het bepalen van de juiste kantoormeubelen voor de kantooromgeving, of het vinden van de best passende meubelen en accessoires voor de overige ruimtes van het bedrijf, zoals de lounge of bedrijfskantine.

Toch is vandaag de dag een ander aspect ook uitermate belangrijk: de akoestiek! Veel bedrijven betrekken tegenwoordig kleinere kantoorruimtes of plaatsen meer werkplekken binnen hetzelfde oppervlak. Daarnaast zien we ook een langdurige trend waarbij werkruimtes steeds meer een open karakter krijgen. We werken niet langer in afgezonderde hokjes, cellen of zogenaamde office cubicles, maar zitten samen met collega’s in open werkruimtes.

Daarom is het zeer belangrijk dat bij de projectinrichting aandacht besteed wordt aan het creëren van de juiste akoestiek binnen de werkomgeving. Een goede akoestiek voorkomt afleiding door hinderlijke geluiden, zodat er geconcentreerd gewerkt kan worden.

Oplossingen voor een betere akoestiek

Gelukkig zijn er op het gebied van kantoorinrichting diverse oplossingen op de markt gebracht waarmee de akoestiek op de werkvloer sterk verbeterd kan worden. Zo bieden onder andere BuzziSpace, Cascando en Deberenn akoestische panelen aan. Deze panelen, vaak gemaakt van een zachte en kleurrijke stof, kunnen vanaf het plafond opgehangen worden, aan de muur bevestigd worden of als tussenschot geplaatst worden om de verplaatsing van geluid beter te beheersen.

Ook kan er bij de projectinrichting gekozen worden voor comfortabele lounge-elementen met een sterke akoestische demping. Denk hierbij aan treinbanken, luxe fauteuils met afschermende elementen of zelfs complete loungesets; ideaal voor privé-besprekingen zonder dat u daarbij andere werkende collega’s hoeft te storen. Er zijn zelfs telefoonbooths beschikbaar die lokaal sterk isoleren, zodat er op die plek ongestoord getelefoneerd kan worden.

Daarnaast kunnen we er bij de projectinrichting ook rekening mee houden wanneer we meedenken over opbergmogelijkheden. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor kantoorkasten die tevens als akoestisch element functioneren. Wanneer deze midden in de ruimte geplaatst worden ontstaat zo een afscheidend element met daarbij ook een praktische functie. Een kantoorkast vormt zo een ideale roomdivider met een dubbele functionaliteit!

Lees ook: Akoestische oplossingen voor een kantoortuin

Projectinrichting met optimale akoestiek voor uw kantoor

Er zijn dus talloze mogelijkheden om een aangename akoestiek te creëren binnen de werkomgevingen van het bedrijf. Wilt u investeren in akoestische elementen voor uw kantoor, of bent u op zoek naar een partij die tijdens de gehele projectinrichting rekening houdt met de door u gewenste akoestiek? Wout Monseurs staat graag voor u klaar! Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.