Welkom bij Wout Monseurs: we make your office work!

Zakelijk printen: 4 tips voor meer duurzaamheid

2 min. leestijd

Er wordt nog altijd te vaak en te veel geprint. Voor veel bedrijven wordt duurzaamheid echter een steeds belangrijker aspect. Dit resulteert in voortdurende veranderingen op de werkvloer om de ecologische voetafdruk te verkleinen en stikstofuitstoot te verlagen. U kunt een flinke stap vooruit zetten door duurzamer te printen. Met duurzaam printen heeft u lagere kosten, maakt u zakelijk printen een stuk overzichtelijker en wordt de werkwijze nog efficiënter. Wij hebben 4 tips verzameld om u op weg te helpen!

duurzaam printen 4 tips

1. Installeer zuinige printers

Er zijn verschillende mogelijkheden om duurzamer te printen. Het eerste waar u naar moet kijken is de printer en het verbruik. De technologie gaat snel vooruit en daarmee ook de duurzaamheid van printers. Nieuwe printers verbruiken minder energie en zijn gemaakt van duurzaam materiaal. Wout Monseurs heeft diverse zuinige modellen in het assortiment. De installatie van een nieuwe printer kan een ingewikkelde taak zijn. Wout Monseurs biedt volledige ontzorging. Wij regelen de installatie, zodat u zich de nodige moeite bespaart. Zo kunt u gemakkelijk en veilig zakelijk printen.  

2. Gebruik een centraal printsysteem 

De meeste bedrijven bestaan uit meerdere afdelingen, waarbij er op elke afdeling wel een printer staat. Dit gaat echter ten koste van de efficiëntie. Het resulteert in verkeerd verzonden opdrachten en weinig inzicht in het printgedrag en -verbruik. Met het Uniflow (print anywhere systeem) is veilig zakelijk printen vanaf mobiele apparaten mogelijk. Het schaalbare systeem kan meegroeien met uw organisatie en maakt het mogelijk om vanaf elk apparaat te printen. 

Dit heeft 3 grote voordelen: u behoudt volledig inzicht in het printgedrag, bespaart energiekosten en u betaalt enkel voor wat u print. Het resultaat? Minder kosten en beter voor het milieu.

 

3. Digitaliseer uw documenten

Wilt u minder zakelijk printen binnen uw organisatie? Duik eens dieper in de bedrijfsprocessen en het gebruik van documenten. Vaak zien we dat bedrijven onnodig veel documenten printen. Scannen krijgt dan ook steeds vaker de voorkeur binnen de bedrijfswereld. De reden hiervoor is dat het veel papier bespaart en alle documenten online beschikbaar zijn. Op deze manier verkleint u uw voetafdruk en zullen documenten nooit meer verloren gaan. Hierom hebben de meeste printers bij Wout Monseurs ook een ingebouwde scanfunctie.

4. Verleng de levensduur van een printer

Printers verouderen snel wanneer deze veel gebruikt worden. Over het algemeen heeft u hier thuis waarschijnlijk niet zo veel last van. Met zakelijk printen is dit echter een ander verhaal. Het probleem van veroudering is gelukkig goed aan te pakken, namelijk door regelmatig onderhoud te plegen aan de printer. Zo verlengt u de levensduur en loopt u minder snel tegen technische problemen aan. Onze technische dienst wordt regelmatig bijgeschoold over de laatste ontwikkelingen en kunnen u hier uitstekend in assisteren.

Makkelijk zakelijk printen met Wout Monseurs!

Wilt u ook geld besparen, het printproces makkelijker maken, meer milieubewust te werk gaan en nooit meer over eventuele reparaties na hoeven te denken? Wout Monseurs ontzorgt u compleet: met ons Managed Print Services tool heeft u geen omkijken meer naar uw printerpark. Wij monitoren namelijk zowel uw tonervoorraden als tellerstanden en verrichten alle onderhoudswerkzaamheden en eventuele reparaties.Onze experts gaan graag met u rond de tafel zitten om te kijken wat het beste binnen uw bedrijf past. Neem contact met ons op. Wij helpen u graag!

Neem contact op