Welkom bij Wout Monseurs: we make your office work!

Zit sta bureau: de voordelen

“Ergonomisch werken”, dit is een term die u waarschijnlijk steeds vaker voorbij hoort komen op kantoor. De langdurige uren die we achter computerschermen en laptops spenderen kunnen de nodige klachten met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan nek-, rug- en polsklachten. Dit is het gevolg van een gebrek aan beweging en een onnatuurlijke houding. Voorkomen is beter dan genezen! Een zit sta bureau is de perfecte optie om deze klachten te voorkomen. Daarnaast brengt een ergonomische werkplek nog meer voordelen met zich mee. Welke dit zijn? Dat kunt u lezen in dit blog! 

Wat is ergonomisch werken?

Allereerst is het handig om te weten wat ergonomisch werken inhoudt. Ergonomie heeft alles te maken met het aanpassen van uw werkomgeving naar uw lichaam. Ergonomie staat daarbij voor efficiëntie en comfort. Zo kunt u gebruik maken van diverse meubels om uw houding zo natuurlijk mogelijk te houden en daarnaast zijn er ergonomische accessoires waaronder muizen en toetsenborden zodat u verdere klachten kunt voorkomen. 

De voordelen van een zit sta bureau

Met een zit sta bureau nemen niet alleen klachten af. Het heeft ook nog eens enorm veel voordelen voor de gezondheid, sfeer en productiviteit! En op lange termijn kan dit zijn vruchten afwerpen. Maar hoe zorgt een ergonomische werkplek hier exact voor?

Gezondheid

Langdurig zitten heeft serieuze gevolgen voor de gezondheid. Zo zorgt een foute manier van werken voor diverse klachten waaronder rug-, nek- en schouderklachten én kan het meespelen in hart- en vaatziekten. Met het gebruik van een zit sta bureau verandert u uw lichaamshouding regelmatig. Het regelmatig wisselen zorgt voor meer spieractiviteit. Deze verhoogde spieractiviteit zorgt ervoor dat u minder kans heeft op gezondheidsproblemen en diverse klachten.

Betere sfeer op de werkvloer

Het is belangrijk dat er een goede sfeer op de werkvloer hangt. Dit heeft invloed op de teamgeest! Met het gebruik van een zit sta werkplek en ergonomische accessoires hebben collega’s minder last van klachten en voelen ze zich gezonder. Daarmee kunt u met zekerheid zeggen dat de sfeer op de werkvloer een stuk aangenamer wordt. 

Meer productiviteit

Een positieve werksfeer en een sterke teamgeest zorgt voor een productief team. Met ergonomisch werken zal er meer creativiteit vloeien, voelt men zich innovatiever en om niet te vergeten… De werknemers zijn meer tevreden! 

Zo richt u een volledige zit sta werkplek in

Om uw werkplek nog ergonomischer te maken kunt u kijken naar ergonomische bureaustoelen. Deze zijn op elke manier aan te passen. Hierdoor kunt u de stoel volledig vormen zodat u een perfecte werkhouding heeft en geniet van het optimale comfort. Daarnaast heeft Wout Monseurs diverse ergonomische accessoires waaronder ergonomische muizen, toetsenborden, polssteunen en voethouders. Heeft u vragen over het inrichten van een zit sta werkplek? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag!