Zit-sta bureau: 3 voordelen

Steeds meer van onze opdrachtgevers willen een ergonomische werkplek. Helemaal niet gek! Zittend werken kan namelijk veel lichamelijke klachten veroorzaken. Vooral als het om lange uren gaat met weinig afwisseling. Met een zit-sta bureau kan men gemakkelijk afwisselen tussen zittend- en staand werken. Dat is een stuk beter voor het lichaam.

Wij zetten de drie belangrijkste voordelen van een zit-sta bureau voor u op een rij. Maar eerst leggen we uit wat een zit-sta werkplek is.

Wat is een zit-sta bureau?

Een zit-sta bureau is een hoogte verstelbaar bureau. Deze zijn elektrisch en manueel verkrijgbaar. De Gipsen TM ZitSta gaat van 64 naar 130 cm hoogte in slechts 16 seconden voor een vloeiende overgang van zittend- naar staand werken.

kantoorinrichting zitsta bureau

De Voortman Hi-Tee Zit-Sta is een volledig elektrisch verstelbaar bureau. Deze is verkrijgbaar als duo of enkele werkplek. Dit hoogte verstelbaar bureau beschikt over het nodige kabelmanagement voor het begeleiden van de kabels tijdens het verstellen van het blad.

Voortman Hi Tee Zit-Sta Bureau

1. Staand werken zorgt voor hogere productiviteit

Een zit-sta bureau zorgt voor een betere lichamelijke gezondheid. Het afwisselen tussen zitten en staan vermindert lichamelijke klachten. Het vermindert rugpijn, concentratieverlies en nek-en schouderklachten. Waar u na de lunch normaal wellicht een beetje indut achter het bureau, zorgt staand werken voor een hogere productiviteit.

Probeer ook eens staand te vergaderen. Uit onderzoek is gebleken dat hiermee tot wel 25% tijdswinst kan worden geboekt, zonder dat de kwaliteit van de besluiten hieronder lijdt.

Zit-sta bureau

2. Staand werken vermindert rugklachten

Wij zitten veel. Thuis tijdens het eten, wanneer wij t.v. kijken en op kantoor als wij werk verrichten achter het bureau. Langdurig zittend werken vergroot de druk op de rug en daarmee rugklachten. Staan geeft een natuurlijke houding aan de rug. Mensen met rugklachten ervaren staand werken daarmee als prettig.

3. Staand werken kan ziektes voorkomen

Ziektes zoals obesitas, diabetes II, hart- en vaatziektes kunnen worden voorkomen wanneer je kiest voor de juiste balans is zitten, staan en lopen. Een hoogte verstelbaar bureau maakt het makkelijker om minder zittend te werken. Dit stimuleert het maken van een ommetje, omdat je toch al staat!

Meer weten?

Wist u dat het in veel gevallen ook mogelijk is om van een normaal bureau een zit-sta bureau te maken? Dus ook wanneer u nog beschikt over bureaus die voldoen, kunt u ervoor zorgen dat ze ook aan uw wensen op het gebied van ergonomie voldoen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Lees ook: “Zit-sta bureaus: 5 eigenschappen van een goede zit-sta werkplek