Welkom bij Wout Monseurs: we make your office work!

5 benodigdheden voor een ergonomische werkplek!  

Ergonomische werkplek

We zitten gemiddeld acht uur per dag op kantoor, 180 dagen per jaar. Dat zijn enorm veel uren… En deze uren kunnen veel klachten met zich mee brengen. Denk aan rug-, schouder- en polsklachten. Dit komt met name doordat men de verkeerde meubels en accessoires gebruikt op kantoor. Hoe u deze klachten kunt voorkomen? Door van uw werkplek een ergonomische werkplek te maken. Dit zorgt namelijk voor een gezonde en actieve houding. Om het gemakkelijk te maken, hebben wij vijf benodigdheden van een ergonomische werkplek op een rij gezet!

1. Zit/sta bureaus

Eén van de belangrijkste meubels voor een goede zit sta werkplek is een in hoogte verstelbaar bureau. Deze zijn er in allerlei soorten en maten. De keuze kan daarom overweldigend zijn. Let bij de aanschaf op de hoogte van het bureau, of deze elektrisch verstelbaar is, er een standby knop is en of het bureau stabiel is op diverse hoogtes. Heeft u geen idee welke bij u past? Dan kan Wout Monseurs u altijd adviseren. 

2. Ergonomische bureaustoelen

Zitten wordt niet voor niets het nieuwe roken genoemd. Een ergonomische werkplek is daarom niet compleet zonder een ergonomische bureaustoel. Deze speciaal verstelbare bureaustoelen zorgen voor een natuurlijke houding, geven veel bewegingsvrijheid en verbeteren de bloeddoorstroming en zuurstoftoevoer. Samen met het comfort van deze stoelen krijgt werken op kantoor een nieuwe betekenis!

3. Ergonomische monitorarmen 

Een belangrijk onderdeel van een ergonomische werkplek is dat het beeldscherm op een goede hoogte hangt. Zo moet de bovenste vijf centimeter van het beeldscherm op ooghoogte staan. Met een verstelbare monitorarm zijn meerdere posities mogelijk. Hiermee  kan iedereen gemakkelijk het beeldscherm op de ideale hoogte zetten.

Werkt u niet met een scherm maar met een laptop? Wout Monseurs heeft ook laptopstandaards die uw werkplek meer ergonomisch maken. 

4. Muizen

Het gebruik van een goede muis is ook essentieel. Ergonomische muizen zijn gevormd naar de natuurlijke vorm van uw hand en zorgen voor ontspanning in de vingers. Verticale muizen zijn een goed voorbeeld. Deze komen in allerlei soorten en maten en zien er niet uit als de “normale” muis. Het is in het begin even wennen, maar op de lange termijn is dit een stuk beter dan het gebruiken van een platte muis. 

5. Toetsenborden

Het toetsenbord is een accessoire wat niet over het hoofd mag worden gezien. Langdurig typen in een onnatuurlijke houding zorgt voor vervelende klachten. Een ergonomisch toetsenbord vermindert de druk op de spieren en geeft uw handen een natuurlijke houding.  In sommige gevallen bestaan ergonomische toetsenborden uit twee helften, maar het kan ook een golvende beweging maken. Dit vermindert de pijn in de polsen tijdens het typen en maakt uw ergonomische werkplek compleet. 

Ergonomisch werken en productiviteit

Ergonomisch werken heeft niet alleen voordelen voor de gezondheid en het comfort van werknemers. Het zorgt ook voor meer productiviteit en een betere sfeer! Weet u niet waar u moet beginnen met het inrichten van een ergonomische werkplek? Laat u inspireren