Welkom bij Wout Monseurs: we make your office work!

6 Tips voor perfect kabelmanagement

5 min. leestijd

Kent u de frustratie van allerlei kabels die op en rond uw bureau hangen? Denk aan kabels van computerschermen, internetkabels, loshangende stekkerdozen en acculaders. Iedereen heeft ermee te maken door de vele elektronische apparaten. En dit is niet goed voor de productiviteit. Bovendien kan het ook gevaarlijk zijn als er losslingerende kabels zijn. Mensen kunnen bijvoorbeeld blijven hangen en struikelen, waardoor ook kabels worden losgetrokken.

De oplossing? Goed kabelmanagement! In deze blog leest u niet alleen hoe u een einde maakt aan die kabel warboel, maar ook hoe u uw kantoor transformeert in een georganiseerde en productieve werkplek. Met de volgende 6 tips kunt u direct aan de slag!

1. Start met een georganiseerde werkplek

Kabelmanagement begint bij een goed georganiseerde werkplek. Het startpunt? Het kiezen van de ideale locatie voor al uw elektronische apparaten. Denk ook aan de slimme positionering van stopcontacten en stekkerdozen, zodat u gemakkelijk toegang heeft. Dit vormt een belangrijk beginpunt voor goed kabelmanagement. Door kabels uit het zicht te houden, creëert u direct een opgeruimde en overzichtelijke werkplek.

kabelgeleiding en kabelmanagement

2. Vervang lange kabels

Lange kabels raken snel in de knoop en zijn ingewikkelder te ordenen. Een simpele oplossing is het vervangen van deze kabels door kortere alternatieven. Dit zorgt voor een geordende werkruimte. 

Houd wel rekening met het gebruik van de apparaten. Met apparaten die vaak verplaatst worden, zijn lange kabels alsnog handig.

3. Slimme hulpmiddelen voor kabelmanagement

Kabelclips en kabelgoten vormen een eenvoudige oplossing voor het ordenen van draden. Deze zorgen voor goede geleiding van de kabels en voorkomen dat ze in de knoop raken. Let wel op: plaats ze onopvallend onder uw bureau of langs de muur. Zo behoudt u de gestroomlijnde look in uw kantoor en zijn draden in uw zicht verleden tijd!

kabelmanagement wout monseurs

4. Investeer in kabelbinders en klittenbandstrips

Een andere oplossing is het gebruik van kabelbinders en klittenbandstrips. Deze bieden een perfecte oplossing om kabels te bundelen en te voorkomen dat ze rondslingeren. Graag een uniforme uitstraling behouden? Kies voor neutrale kleuren of juist huisstijlkleuren die passen bij uw kantoorinrichting.

5. Creëer een oplaadstation

Creëer een speciale plek die toegewijd is aan het opladen van apparaten en plaats hier een oplaadstation. Een oplaadstation heeft slechts één stopcontact nodig en biedt meerdere USB-poorten voor uw apparatuur. Het voordeel? U heeft minder stopcontacten nodig en alles is mooi gecentreerd op één plek!

kabelgeleiding en kabelmanagement

6. Label uw kabels

Gebruik eenvoudige labels om aan te geven welke kabels naar welk apparaat leiden. Dit bespaart tijd wanneer een specifieke kabel moet worden losgekoppeld of vervangen.

 

Deskundig advies voor de ideale werkplek

Wout Monseurs is specialist op het gebied van kantoorinrichting. Bij ons kunt u terecht voor deskundig advies, kantoormeubelen en volledige projectinrichtingen. We houden rekening met alle aspecten, zoals de verlichting, stijlvolle meubels, akoestiek, raambekleding en het netjes organiseren door middel van kabelmanagement. 

Plan een vrijblijvend gesprek in met een van onze deskundigen of neem contact met ons op. Ons team helpt u graag!

Neem contact op