Welkom bij Wout Monseurs: we make your office work!

Zo werd de kantine van Alfa Laval omgetoverd tot een ware ontmoetingsplek

Een gezellig bedrijfsrestaurant voor uw onderneming? Dat kan! En deze case is een prachtig voorbeeld. Voor bedrijven is het belangrijk dat collega’s gezellig kunnen lunchen tijdens de pauze. Alfa Laval had een eenvoudige kantine waar de nodige sfeer ontbrak. Zij wilden dit graag om laten toveren tot een hip en gezellig bedrijfsrestaurant. Daarnaast moest het ook als ideale plek fungeren om klanten te ontvangen. Wout Monseurs heeft dit project met plezier aangenomen. In dit artikel vertellen wij alle ins en outs! 

 

Alfa Laval

Alfa Laval is een toonaangevende leverancier op het gebied van scheidingstechnologie, warmteoverdracht en vloeistofbehandeling. Zo verlagen zij de emissie en zorgen ze dat het verbruik van water en energie wordt verminderd. Een onderneming met een vooruitstrevende visie op het gebied van milieu!

 

Het nieuwe bedrijfsrestaurant

 

De vraag

Na twee jaar thuiswerken is langzamerhand het kantoor weer de werkplek geworden. Daarbij is het belangrijk dat collega’s gezellig kunnen eten. De vraag vanuit Alfa Laval was om de kantine om te toveren naar een gezellig restaurant wat ook fungeert als ontmoetingsplek. Daarbij moest het ook de juiste uitstraling hebben om klanten te ontvangen en eventueel te ontspannen tijdens een welverdiende werkpauze!

Het ontwerp

De kantine had voorheen een eenvoudige uitstraling en de nodige sfeer ontbrak. De nieuwe look moest ervoor zorgen dat het bedrijfsrestaurant een ontmoetingsplek werd. Voor de uitstraling is er gekozen om de huisstijl erin te verwerken. Alfa Laval had een huisstijl gebaseerd op ‘Nordic Base’, een Scandinavisch interieur. Dit hebben wij vertaald naar een modern Scandinavisch interieur, zodat het echt van nu is.

Zo zijn ook de centrale kleuren van de huisstijl gebruikt en is een ontwerp gecreëerd wat volledig bij het bedrijf past. Hiermee kreeg de ruimte veel meer sfeer in tegenstelling tot ruimtes waar vaak wit als centrale kleur wordt gebruikt. In andere woorden, de perfecte plek waar iedereen zich thuis voelt.

Akoestiek

Het bedrijfsrestaurant betreft een grote ruimte. Hierbij is goede akoestiek van belang om overlast van geluid zo veel mogelijk te beperken. Wij wilden dit graag zo efficiënt mogelijk combineren met het gebruik van kantoormeubilair. Om deze reden is er gekozen voor akoestische sfeerverlichting. Wat dit is? Designlampen met een moderne en chique uitstraling die ook de nodige geluidsdemping bieden. De perfecte oplossing voor een restaurant of kantine!

Projecten Alfa Laval

Het resultaat

Werknemers gaven aan dat ze weer lekker beneden wilden lunchen i.p.v. achter hun bureau. Dat zagen wij als een groots compliment, want hiermee was er perfect voldaan aan de vraag van Alfa Laval. Een plek waar de collega’s graag komen en samen met elkaar kunnen ontspannen.

Projecten Alfa Laval

 

Een nieuw interieur met Wout Monseurs

Wilt u ook uw interieur opnieuw laten inrichten of heeft u behoefte aan advies? Wout Monseurs is specialist op het gebied van kantoorartikelen en projectinrichting. Neem contact met ons op. Wij helpen u graag!