Welkom bij Wout Monseurs: we make your office work!

In gesprek met… Rick!

In gesprek met... Rick Technische Dienst

Iedere maand geven we in ‘In gesprek met…’ het woord aan één van de collega’s van Wout Monseurs. Dit keer gaan we in gesprek met Rick, onze technische dienstverlener. Rick vertelt uitgebreid over zijn werkdagen, zijn motivatie, de nieuwste ontwikkelingen en bijzonderheden binnen zijn vak.

Je bent werkzaam binnen de technische dienst. Hoe ziet je gemiddelde werkdag eruit? 

We beginnen de dag met een heerlijke kop koffie, bekijken onze mail en nemen de planning door. Als er die ochtend nog storingen bij zijn gekomen, gaan we deze inplannen en verdelen we deze onder de technische dienst. Voor we vertrekken, gaan we na of er vervangende onderdelen nodig zijn. Dan zijn we klaar om naar de eerste klant toe te gaan.

Bij aankomst overleggen we eerst met de klant wat het exacte probleem is en wat er mogelijk zelf is gedaan om dit op te lossen. Vanuit hier werken wij verder. Soms moet de hele machine uit elkaar en dan ben je lekker aan het sleutelen. Het kan ook een softwarematig probleem zijn, dan nemen we contact op met de ICT afdeling en gaan we samen kijken of we het kunnen oplossen. Zodra alles weer perfect werkt, melden we ons weer af bij de klant en gaan we naar de volgende storing!

Je bent inmiddels al enige tijd werkzaam bij Wout Monseurs. Wat maakt jouw werk zo leuk en uitdagend?

De afwisseling van de werkzaamheden zijn tof. Geen dag is hetzelfde! ‘s Ochtends heb je een storing bij een advocatenkantoor en ‘s middags moeten we een nieuwe printer plaatsen op een cruiseschip. Ondertussen word je ook nog gebeld door klanten die vragen hebben over een printer. Hier probeer je weer een oplossing voor te vinden. Kortom, je bent altijd bezig en dat maakt het werk zo leuk! 

Wat maakt Wout Monseurs, Wout Monseurs?

Wat bij Wout Monseurs bovenaan staat is de service naar de klant toe. We gaan door totdat het probleem is opgelost! Lukt dit niet? Dan zoeken we naar een andere oplossing, zodat de klant niet stilstaat.

Er is veel sprake van innovatie binnen de techniek. Hoe blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen?

Wij volgen met de technische dienst diverse trainingen en cursussen bij onze leveranciers. Zo blijven we gecertificeerde monteurs. En als er weer nieuwe producten zijn, dan worden wij hier ook weer over bijgeschoold.

Hoe ervaar je het persoonlijke contact met de klanten?

Ik vind het persoonlijk contact met de klanten erg fijn. Aangezien we meteen één-op-één contact hebben, kunnen we snel met elkaar schakelen.

Zijn er op dit moment opvallende trends bij klanten? Hebben zij bijvoorbeeld behoefte aan specifieke nieuwe systemen?

Tegenwoordig willen klanten steeds meer printen via de cloud en worden er hogere eisen gesteld aan de scankwaliteit.

Zo ja, waardoor komt dit?

Dit komt met name door het hybride werken. Wanneer personeel thuis werkt, kunnen ze vanuit huis printen. Zodra ze weer op kantoor zijn, kunnen ze via een inlogsysteem de printjes uit de cloud halen om ze af te drukken. Dit systeem werkt ook goed voor vertrouwelijke documenten. Vooral omdat je moet inloggen op de printer met een eigen account.

Wat mag er (bekeken vanuit jouw functie) niet ontbreken op kantoor? En waarom?

Een printer of (afhankelijk van de benodigde prints) een plotter kan natuurlijk niet ontbreken op een kantoor. Sommige documenten moet je gewoon op papier hebben. Bij multifunctionele printers is scannen ook een handige optie om papieren documenten te digitaliseren.