Welkom bij Wout Monseurs: we make your office work!

In gesprek met… Ymkje!

5 min. leestijd

Iedere maand geven we in ‘in gesprek met…’ het woord aan één van de collega’s van Wout Monseurs. Dit keer gaan we in gesprek met Ymkje. Ymkje is sinds 1 februari werkzaam als interieuradviseur. Ze vertelt over haar nieuwe functie en haar visie voor de optimale kantoorinrichting in 2023!

Even voorstellen! Wij zijn uiteraard nieuwsgierig naar je: wie ben je en waar komt je passie vandaan?

Hi! Ik ben Ymkje, 22 jaar oud en ik kom uit Oosterhout. In 2022 ben ik afgestudeerd aan het Koning Willem 1 College in Den Bosch als interieuradviseur en ik ben sinds kort werkzaam binnen het team van Wout Monseurs!

Zou je ons wat meer kunnen vertellen over je interesse in interieuradvies?

Absoluut! Ik was voor mijn opleiding al veel bezig met het stijlen van kamers in huis. Zo was ik altijd op zoek naar nieuwe accessoires, kleuren, behang en het herindelen van ruimtes. Online doe ik nog altijd veel inspiratie op waar ik mee aan de slag ga.

Ik had in eerste instantie voor een andere creatieve opleiding gekozen, in bloemen en styling. Uiteindelijk vond ik toch mijn ware passie in het interieur!

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Vooral via online platformen, er is online zoveel te vinden. Zo zie je me vaak scrollen op Instagram, bekijk ik VTwonen en probeer ik altijd zoveel mogelijk nieuwe dingen van Pinterest te halen. Overal vind je eigenlijk wel iets wat nieuwe ideeën teweeg brengt.

Wat hield je vooral bezig tijdens je opleiding?

Het leukste onderdeel vond ik de 3D ontwerpen maken voor de ‘klant’. Je ging in gesprek met een fictieve klant en op basis daarvan maakten we een moodboard. Vervolgens ging je aan de slag met het 3D ontwerp en dan zie je het totale plaatje echt tot leven komen. 

Mijn stage had betrekking op projectinrichting van keukens en de styling ervan. Zo moest je in fysieke winkels nieuwe stijlen bedenken, kleuren uitkiezen en ook bijvoorbeeld advies geven voor nieuwe spotjes!

Hoe ben je bij Wout Monseurs terecht gekomen?

Ik wist natuurlijk al dat ik op zoek was naar een baan als interieuradviseur met een leuke en uitdagende omgeving. Toevallig genoeg had ik Wout Monseurs al een keer voorbij zien komen als stage bedrijf, dus het pakte al mijn aandacht! 

De klanten van Wout Monseurs en de daarbij behorende opdrachten op het gebied van kantoorinrichting zijn erg divers en ze komen uit vele verschillende branches. Na het lezen van de vacature was de beslissing voor mij al gemaakt. Precies wat ik wilde m.b.t. projectinrichting

Waarvoor kunnen klanten bij jou aankloppen?

Bij mij kun je altijd aankloppen met vragen over interieur. Zo help ik graag met het kiezen van de kleuren, vragen over kantoormeubilair en alles omtrent het kiezen van de juiste stijl voor de werkvloer. 

Samen kunnen we alle wensen op papier zetten, pakken we er diverse stijlen bij en kijken we zo wat aansluit op de wens. Dan kunnen we vervolgens de kleuren uitkiezen en het 3D ontwerp maken.

Hoe zijn je eerste weken bij Wout Monseurs bevallen?

Leuk! Mijn eerste weken waren gezellig en ook heel leerzaam. Het team van Wout Monseurs is heel hecht en ik heb een fijn welkom ontvangen. Ik kijk in ieder geval uit naar de komende periode en de nieuwe dingen die ik ga ontdekken en leren.

Als WM’s nieuwe interieuradviseur zijn wij benieuwd naar jouw visie: hoe ziet jouw optimale kantoorinrichting in 2023 eruit?

De optimale kantoorinrichting? Moeilijke vraag, tegenwoordig kan alles! Elke klant heeft natuurlijk eigen voorkeuren. Ik ben wel van mening dat kantoren multifunctioneel moet worden ingericht. Het is dus niet alleen een werkruimte, maar ook een plek voor ontspanning. Na de corona periode is de huiselijke sfeer veel terug te zien op de werkvloer. Je stapt als het ware een huiskamer, vaak met veel groen en ruimte voor ontspanning. Kantoren hebben dan ook wel een vrije denkwijze en je kunt het zo gek maken als je wilt! 

Mijn persoonlijke voorkeur ligt bij een gezellige en warme kantoorsfeer. Daarbij moet je denken aan veel houten elementen, het gebruik van donkere tinten en staal.

Meer informatie over Wout Monseurs?

Wout Monseurs specialiseert zich in het creëren van de perfecte werkomgeving. Dit doen we door middel van kantoorinrichtingen die zijn gericht op optimale productiviteit en sfeer. Daarnaast verzorgen wij ook het onderhoud en verstrekken we advies op maat. Zo bent u zeker van een ideale werkomgeving voor uw collega’s. Wilt u ook graag advies of heeft u andere kantoorgerelateerde vragen? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op