Kantine inrichting: 3x inspiratie voor een bedrijfskantine

De kantine inrichting is een essentieel onderdeel van ieder kantoor. Tijdens de pauze is dit de plek waar werknemers tot rust komen, het werk even laten voor wat het is en met elkaar praten over alledaagse zaken. De kantine wilt u dan ook op een gezellige informele manier inrichten. Er zijn veel mogelijkheden om uw kantine in te richten. In deze blog delen we 3 soorten stijlen voor een bedrijfskantine. Zo kunt u gemakkelijker een keuze maken die past bij uw organisatie.

kantine inrichting kleuren

1. De ‘branded’ kantine

Wilt u uw merkidentiteit door uw volledige kantoorinrichting verwerken? Dan is een ‘branded’ kantine geschikt voor u. In dit proces staat maatwerk centraal. Van de stoelen en tafels tot aan de plafonds, muren, verlichting en accessoires. Alles dient een verlengde te zijn van uw merk. Het komt zelfs voor dat de bedrijfscatering geheel in stijl wordt ingebouwd. De uitwerking en realisatie van de branded kantine levert dan ook een échte authentieke kantine inrichting op.

Waarom een branded kantine? De hoofddoelen van dit soort trajecten zijn vaak:

  • De identiteit van de organisatie sterk doorvoeren naar de werknemers
  • Creativiteit van het personeel stimuleren
  • Als hip en stijlvol gepercipieerd worden
  • Onderscheidend vermogen en aantrekkingskracht voor nieuw personeel

2. Eenvoudig en functioneel

Een kantine inrichting hoeft niet altijd complex te zijn. Sommige bedrijven zijn op zoek naar een eenvoudige en functionele inrichting. Tafels die makkelijk verplaatst kunnen worden, duurzame materialen en een tijdloos design. Alles wordt ingericht op een gezellige en prettige manier zonder al te veel poespas. Hieronder kunt u een voorbeeld vinden van deze kantine inrichting stijl:

3. Een moderne kantine inrichting

Een moderne kantoorinrichting is populair. Er zijn steeds meer organisaties die ervoor kiezen om hun bedrijfskantine modern in te richten. Een moderne kantine wordt gekenmerkt door de kleuren bruin, grijs, wit en zwart. Daarbij zijn de kantoormeubelen strak en tijdloos.

Een aantal veel voorkomende onderdelen in een moderne kantine zijn:

  • De materialen hout, aluminium, leer en staal
  • Een tafeltennistafel
  • Een groot whiteboard aan de muur die wordt ingericht met quotes of ideeën van werknemers en/of klanten.
  • Veel planten en grote ramen die veel daglicht binnenlaten met veel daglicht

kantine inrichting modern

Ondersteuning nodig met het inrichten van uw kantine?

Zoals u heeft kunnen lezen, zijn er vele manieren waarop u uw kantine kunt inrichten. U kunt gaan voor een kantine geheel in de stijl van uw organisatie, maar ook kiezen voor een moderne, of functionele uitstraling. Wat u ook kiest, Wout Monseurs ondersteunt u graag met uw kantine inrichting. Ons team met vele jaren ervaring op het gebied van projectinrichting verzorgt met alle plezier de inrichting van het begin tot het eind.

Bent u op zoek naar meer kantine inrichting tips? Bekijk dan onze blog: de perfecte bedrijfskantine inrichten met deze 6 tips.