Project uitgelicht: Portbase

5 min. leestijd

Het interieur is een belangrijk aspect voor bedrijven en hun werknemers. Een goed interieur is niet alleen plezierig voor het oog, maar draagt ook bij aan de gezondheid, het werkgenot en de creativiteit! Dit keer lichten we een prachtig en recent project uit van Portbase. Een trouwe partner waar we al meerdere projecten met plezier hebben uitgevoerd. De uitdaging deze keer: een brainstormruimte ontwerpen om de creativiteit van werknemers te stimuleren.

Logistieke verbondenheid bij Portbase

Portbase is een organisatie die zich, zonder winstoogmerk, inzet voor de logistieke sector in de havens van Rotterdam. Zij richten een hechte gemeenschap op met als doel om één loket te creëren en de logistieke ketens zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Hiermee verbinden ze alle partijen die zich in de logistieke ketens bevinden.

project portbase

De vraag: een creatieve ruimte voor brainstormsessies

Portbase baseert alle werkzaamheden op een collectieve denkwijze: samenwerken, samenkomen en samen nieuwe ideeën teweeg brengen. Voor deze nieuwe ideeën is ook een ruimte nodig waar creativiteit wordt gestimuleerd.

Onze accountmanager, Martin Kramer, kreeg tijdens een bezoek aan Portbase de vraag of wij een brainstormruimte kunnen creëren. Portbase vroeg om een out-of-the-box ontwerp en gaf ons de volledige vrijheid voor dit project. De enige voorwaarde: de brandingskleuren van het bedrijf hierin terug laten komen. Kortom, een project wat ons ook enorm stimuleert om creatief te denken!

portbase project 2023

Inventarisatie en ontwerp

Voordat we met een project aan de slag gaan, luisteren we eerst naar de wensen van de klant. Hier staat het doel en de functie van de ruimte centraal. Deze werden tijdens het eerste gesprek geïnventariseerd.

Een creatief speelpark

Portbase was op zoek naar een uniek en speels ontwerp. Denk aan het perfecte Pinterest plaatje met zitzakken, een grote schommelbank, whiteboard en prikbord wanden. Kortom, niet de klassieke ruimte waar je simpelweg aan tafel gaat zitten. Maar een creatief speelpark!

project portbase 2023

De uitdaging was het vinden van de juiste balans tussen de huidige kantoorinrichting en het creëren van een compleet nieuwe look. Deze uitdaging ging onze interieuradviseur Faye maar al te graag aan. Op basis van de wensen heeft Faye een uniek 3D ontwerp gemaakt. Zo had Portbase een goed visueel beeld van hun toekomstige creatieve basis.

Extra wensen: belcellen en styling

Naast het aanpakken van de brainstormruimte was er ook behoefte aan restyling van het kantoor. Het doel? Een warme en huiselijke sfeer, zodat werknemers weer graag naar kantoor willen komen. Ten slotte wilden ze het kantoor voorzien van belcellen. Deze zijn tegenwoordig onmisbaar op kantoor om ongestoord te kunnen werken of bellen!

belcellen project portbase

De levering en het resultaat

De levering is verdeeld over verschillende dagen, zodat er tijd was om alles zorgvuldig te installeren. Zo zijn we gestart met de inbox, het tapijt en de wanden. Vervolgens konden de meubels geplaatst worden. We waren tijdens de opleveringsmomenten aanwezig om alles te begeleiden. Hiermee ontzorgen we de klant en kunnen we vragen beantwoorden op locatie.

Een inspirerende ideeënfabriek

Een prachtig, kleurrijk en inspirerend resultaat. Zoals Portbase had gevraagd, heeft de brainstormruimte geen gewone uitstraling. Voldoende creatieve en speelse elementen met een minimalistisch design. Zo kan iedereen met een fris gevoel de brainstormsessies in.

inspirerend project portbase

Het kantoor is voorzien van een huiselijke sfeer. Een simpele maar effectieve stap door het plaatsen van bloemen en een vakkenkast vol interieuraccessoires! Bij elk element is ook gedacht aan de huisstijl kleuren, wat resulteert in een ware creatieve thuisbasis voor Portbase. Zo vormt alles één geheel en combineert het ideaal met de oude kantoorinrichting.

Het totale project nam drie maanden in beslag: van ontwerp tot oplevering. Portbase was zeer tevreden met het totaalplaatje en keek ernaar uit om het kantoor verder aan te kleden in de toekomst.

Transformeer uw kantoor met Wout Monseurs

Advies nodig om uw kantoor te transformeren? Het team van Wout Monseurs helpt u met het bereiken van de ideale werkomgeving, afgestemd op uw unieke wensen. U kunt bij ons terecht voor kantoorartikelen, advies of volledige projectinrichting.

We helpen u graag door uw wensen in kaart te brengen tijdens een gesprek! Neem contact met ons op.

Neem contact op