Thuiswerkplek inrichten

Thuiswerkplekken

Werkplek thuis: creëer een gezonde werkplek

Helaas vereisen de huidige omstandigheden dat de meeste mensen thuiswerken. En ook bij eventuele versoepelingen van de richtlijnen zullen er in een nieuwe corona-proof kantooromgeving minder werkplekken passen, waardoor er nog steeds thuisgewerkt dient te worden. De werkplek thuis wordt dus steeds belangrijker. Vele huishoudens maken echter nog gebruik van noodoplossingen met betrekking tot de thuiswerkplekken…

Een eettafel als bureau, een kruk als bureaustoel of onderuitgezakt op de loungebank met de laptop op de knieën.
Dit zijn echter geen geschikte meubelen om langere tijd aan/op te werken en hierdoor ligt ook RSI op de loer. Ervaring heeft geleerd dat je hier heel moeilijk van af komt als je eenmaal klachten hebt. Voorkomen is beter dan genezen, dus zorg ook thuis voor een goede ergonomische werkplek. Want waarom zou je het thuis met minder doen dan op kantoor?

Wat zijn handige thuiswerk tips?

Als u thuiswerkt, heeft u uiteraard te maken met geheel andere omstandigheden dan op kantoor. Van kinderen die afleiden tot beperkte ruimte en beschikbare middelen. Uw werkplek thuis kan uw werkprestatie belemmeren en zelfs gezondheidsklachten veroorzaken. Hoe kunt u de thuiswerkplek optimaal benutten? Bekijk onze handige tips omtrent thuiswerkplekken of neem contact met ons op voor inspiratie of advies. Hieronder vindt u ook enkele populaire kantoormeubelen voor thuiswerkers.

Onze toppers voor uw thuiswerkplek: