Welkom bij Wout Monseurs: we make your office work!

Thuiswerkplek inrichten

Thuiswerkplekken

Werkplek thuis: creëer een gezonde werkplek

De huidige omstandigheden vereisen dat de meeste mensen thuiswerken. En ook bij versoepelingen van de richtlijnen zullen er in een nieuwe corona-proof kantooromgeving minder werkplekken passen, waardoor er nog steeds thuisgewerkt dient te worden. De werkplek thuis wordt dus steeds belangrijker. Vele huishoudens maken echter nog gebruik van noodoplossingen met betrekking tot de thuiswerkplekken…

Een eettafel als bureau, een kruk als bureaustoel of onderuitgezakt op de loungebank met de laptop op de knieën.
Dit zijn echter geen geschikte meubelen om langere tijd aan/op te werken en hierdoor ligt ook RSI op de loer. Ervaring heeft geleerd dat je hier heel moeilijk van af komt als je eenmaal klachten hebt. Voorkomen is beter dan genezen, dus het is belangrijk om te zorgen voor een goede ergonomische thuiswerkplek, met degelijke ergonomische meubelen. Want waarom zou je het thuis met minder doen dan op kantoor?

Wat zijn handige thuiswerk tips?

Als u thuiswerkt, heeft u uiteraard te maken met geheel andere omstandigheden dan op kantoor. Van kinderen die afleiden tot beperkte ruimte en beschikbare middelen. Uw werkplek thuis kan uw werkprestatie belemmeren en zelfs gezondheidsklachten veroorzaken. Hoe kunt u de thuiswerkplek optimaal benutten? We geven graag een aantal tips:

  1. Creëer een eigen (afgezonderde) werkplek;
  2. Let op uw werkhouding en kies voor meubilair wat u hierbij ondersteund;
  3. Zorg voor een opgeruimd bureau en een opgeruimde werkruimte;
  4. Maak de thuiswerkplek niet té persoonlijk;
  5. Voorkom huiselijke afleidingen zoveel mogelijk;
  6. Regel de juiste apparatuur en netwerkverbindingen;
  7. Zorg voor een prettig werkklimaat m.b.v. zaken als verwarming, airconditioning, ventilatoren en luchtbevochtigers.

 

Meer weten over het toepassen van deze tips? Lees dan het artikel tips omtrent thuiswerkplekken of neem gerust contact met ons op voor inspiratie of advies. Hieronder vindt u ook enkele populaire kantoormeubelen voor thuiswerkers, om geen goede thuiswerkplek mee te creëren.

Onze toppers voor uw thuiswerkplek: