Case De Viersprong: veilig en vertrouwd printen

Binnen de GGZ is vertrouwelijkheid en veiligheid belangrijk. De GGZ-instelling De Viersprong kwam met de vraag of wij hun manier van printen veiliger, flexibeler en eenvoudiger konden maken. Wij zijn dit project natuurlijk met enthousiasme tegemoet gegaan!

Over De Viersprong

De Viersprong is een ggz-instelling met locaties in Halsteren, Duivendrecht, Bergen op Zoom, Den Bosch, Rotterdam, Breda en Goes. Zij zijn een organisatie met een specifiek doel. Dat doel is om een perspectief op een beter leven te geven voor mensen met ernstige problematiek in hun gedrag, gezin en persoonlijkheid, of waar problemen dreigen te ontstaan. Hoe zij dit doen? Door cliënten te leren om problemen te voorkomen, op te lossen of hanteerbaar te maken. 

De Viersprong is altijd bezig met het optimaliseren van hun behandelingen. Dit doen ze door voortdurend aandacht te besteden aan wetenschappelijk onderzoek. Deze kennis wordt gedeeld met anderen, zodat meer mensen een betere behandeling krijgen. 

Wout Monseurs heeft al een jarenlange samenwerking met De Viersprong. Contactpersoon Johan Gudde, Manager ICT bij De Viersprong, gaf dan ook aan enorm tevreden te zijn door de snelle communicatie, de persoonlijke aanpak, onze technische ervaring en ons financieel aantrekkelijk assortiment. Wij waren dan ook blij dat De Viersprong wederom het vertrouwen aan ons gaf om dit nieuwe project op te pakken!

De Viersprong

– Johan Gudde, Manager ICT bij De Viersprong

Behoefte aan een veilig proces

Binnen de organisatie De Viersprong wordt er gewerkt met vertrouwelijke documenten van hun cliënten. De noodzaak voor een veilig proces zonder kans op fouten is dan ook een absolute noodzaak en prioriteit nummer 1. AVG is hierbij het sleutelwoord.

Daarnaast viel het Wout Monseurs op dat er veel printers in gebruik waren, waardoor er gebrek aan controle op de werkvloer was. Denk aan storingen, beheerproblemen en gebruiker issues. Daarbij gaf De Viersprong aan behoefte te hebben aan optimale flexibiliteit, waardoor je je prints op kunt halen waar je wilt. Onze taak was dus om een veilig, flexibel en overzichtelijk systeem te creëren. 

De oplossing 

Met het vraagstuk van de De Viersprong in ons achterhoofd zijn wij aan de slag gegaan. Om het aantal printers terug te brengen hebben wij gebruik gemaakt van Canon multifunctionele printers en het Cloud Based ‘Uniflow Online’. Hierdoor is het aantal printers gereduceerd van ruim 60 naar slechts 30 exemplaren. Daarbij zijn ook het aantal verschillende modellen teruggebracht naar twee stuks. Dit maakt het beheer eenvoudiger en zorgt voor een grote mate van gebruiksvriendelijkheid, doordat gebruikers snel bekend zijn met de functionaliteit.

Veilig printen met betrekking tot persoonlijke dossiers en documenten had de sterkste prioriteit binnen het vraagstuk. Daarom is het online cloud platform ‘Uniflow Online’ gebruikt voor betere veiligheid. Dit is een onlineoplossing waarmee kosten worden verlaagd, veiligheid wordt verbeterd en er rekening wordt gehouden met duurzaamheid. 

Projecten met Wout Monseurs

Heeft u ook een vraag met betrekking tot printers of specifieke dienstverlening voor printers? Wout Monseurs is geaccrediteerd Canon Gold Partner en HP Gold Printing Partner. Wij zorgen dat printsystemen veilig, flexibel en eenvoudig zijn door alles af te stemmen op uw persoonlijke wensen. Neem contact met ons op via de contactpagina.

Meer over deze case lezen? Bekijk aanvullende details in deze downloadbare versie: