Welkom bij Wout Monseurs: we make your office work!

HP Printerbeveiliging

Printerbeveiliging wordt al belangrijker. Printers vormen namelijk de grootste digitale beveiligingsrisico’s binnen bedrijven en zijn voor veel IT-professionals nog een blinde vlek. De IT-specialisten die zich hier wel bewust van zijn, geven bij het inperken van beveiligingsrisico’s uiteindelijk toch vaak voorrang aan het beveiligen van de meeste eindgebruikersapparaten binnen het bedrijf.

Verouderde firmware, niet-gebruikte poorten die nog open staan, gebruik maken van push-printen in plaats van pull-printen en het niet regelmatig wissen van de harde schijven van printers zijn enkele van de aspecten die risicoverhogend werken. Ook wordt door veel IT-professionals nog niet actief aan printerbewaking gedaan, waarbij bijvoorbeeld de printerlogboeken geanalyseerd worden of een koppeling gemaakt wordt met SIEM (Security Information and Event Management) tools.

HP Printerbeveiliging

HP signaleert de noodzaak om van printerbeveiliging een prioriteit te maken en heeft daarom een scala aan oplossingen geïmplementeerd bij hun zakelijke printers. Ze claimen daarom zelfs dat ze de veiligste printers ter wereld leveren. Hoe ze hier voor zorgen? We bekijken een aantal functionaliteiten en oplossingen:

Authenticatie

De professionele printers van HP bieden diverse mogelijkheden om de authenticatie van gebruikers te faciliteren. Zo kunnen gebruikers zich onder andere aanmelden met hun badge of door een persoonlijke pincode in te voeren. Gebruikers dienen naar de door hen gekozen printer toe te gaan, om daar de opdracht te bevestigen en direct op te halen.

Dankzij deze vormen van het zogenaamde pull-printen wordt voorkomen dat prints onbedoeld blijven liggen in printers. De benodigdheid om in te loggen of aan te melden voorkomt bovendien ongeautoriseerd gebruik van de printers binnen de organisatie.

Tegelijkertijd biedt HP de medewerkers een hoge mate van flexibiliteit, met de mogelijkheid om eenvoudig te printen vanaf hun eigen smartphone, tablet of laptop. Dankzij de diverse geïntegreerde functionaliteiten levert HP zo een perfecte mix van veiligheid en gebruiksgemak.

Versleuteling

Om te voorkomen dat belangrijke documenten onderschept worden tijdens het printproces zorgen de printers van HP ervoor dat de informatie versleuteld wordt tijdens het verzenden, printen en scannen. Zo zijn gevoelige documenten niet direct toegankelijk voor kwaadwillenden. Bovendien kunnen de IT-professionals binnen het bedrijf inzicht krijgen in de route van gescand en geprinte documenten, om zo de afgelegde paden te controleren en eventuele irregulariteiten tijdig te signaleren.

Bedreigingsdetectie

HP printers zijn voorzien van anti-malwarefuncties, om afwijkingen en inbreuken snel te detecteren, stoppen en rapporteren. De printers beschikken als enige binnen de sector over upgradebare firmware, wat een groot voordeel biedt. Dit biedt namelijk de mogelijkheid om de systemen blijvend van updates en patches te voorzien, zodat ook de nieuwste malware bedreigingen actief geweerd kunnen worden.

Veilig printen & scannen op de werkvloer

Bovengenoemde zaken zijn slechts een greep uit de vele oplossingen en functionaliteiten die HP biedt op het gebied van printerbeveiliging. HP zorgt er op alle fronten voor dat het proces zo veilig mogelijk verloopt, zonder afbreuk te doen aan de gebruiksvriendelijkheid van de printers.

Benieuwd naar HP’s zakelijke printers? Bekijk hier direct ons aanbod:

HP Printers