Welkom bij Wout Monseurs: we make your office work!

In gesprek met… Mick Monseurs!

7 min. leestijd

Iedere maand geven we in ‘in gesprek met…’ het woord aan één van onze collega’s bij Wout Monseurs. Deze maand spreken wij met onze commercieel medewerker: Mick Monseurs. Hij vertelt over zijn ervaring, visie en toekomstplannen.

Over Mick Monseurs

Mick is onlangs begonnen in het familiebedrijf en vervult de rol van commercieel medewerker. Hiervoor studeerde hij Integrale Veiligheidskunde en deed hij zijn eerste ervaringen op bij de Rabobank als CDD analist. Daar was hij verantwoordelijk voor het opsporen van witwaspraktijken en het opsporen van financiering voor terrorisme. Na verloop van tijd ontdekte Mick toch dat hij verder wilde gaan in het familiebedrijf Wout Monseurs. 

De derde generatie Monseurs

Met Mick werkzaam in het bedrijf wordt de passie voor kantoren alweer naar de derde generatie voortgezet! We waren dan ook benieuwd wat zijn motivatie was om bij Wout Monseurs aan de slag te gaan.

Wat is de reden dat jij het familiebedrijf bent ingerold?

“Ik heb altijd al interesse gehad in ondernemen. Zo heb ik tijdens mijn studie ook de minor ondernemerschap gevolgd. Daarnaast had ik de behoefte om in een dynamisch jong bedrijf te gaan werken. Dit was ook wat mijn vader voor ogen had met het bedrijf. Uiteraard ben ik ook trots op de manier waarop het bedrijf in de loop der jaren is gegroeid. Hier wil ik dan ook graag aan bijdragen.”

Inkoop, planning en een optimaal organisatieproces

Bij Wout Monseurs is planning essentieel. Voor grote projecten, waarbij diverse producten worden geleverd, schakelen we met meerdere partijen. Hierbij is veel contact nodig tussen leveranciers van bijvoorbeeld elektronica, meubels en accessoires.

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden binnen het bedrijf?

“Ik ben verantwoordelijk voor de inkoop van de projectafdeling. Bij een project zijn er een of meerdere leveranciers waar de meubels vandaan komen. Ik zorg dat meubels op de juiste manier worden ingekocht en maak vervolgens, met de leverancier en klant, een planning voor het uitleveren van deze producten.”

Verder zorgt Mick voor de beheersing van organisatieprocessen. Hij analyseert en brengt kansen in kaart om nóg efficiënter te kunnen werken op operationeel gebied. Denk aan de automatisering van werkzaamheden, dat zorgt voor veel tijdwinst! Hierdoor kunnen wij ons nog beter richten op het creëren van prachtige werkomgevingen van onze klanten.

Hoe ziet je werkweek eruit?

“De ene keer open ik mijn laptop en begin ik aan mijn taken. De andere keer staat er een bezoek gepland bij een leverancier of ga ik langs bij een klant. Ik vind het juist fijn dat er veel variatie in mijn werk zit. Dit zorgt ervoor dat geen week hetzelfde is, het houdt me ook scherp en gemotiveerd.” 

“Soms moet je stilstaan bij bepaalde zaken om vooruit te komen”

Mick haalt veel energie uit het optimaliseren van processen. Hij is regelmatig op zoek naar nieuwe middelen om de efficiëntie binnen het bedrijf te verbeteren. Daarbij staat de vraag ‘Waarom?’ vaak centraal. 

“Soms moet je stilstaan bij bepaalde zaken om vooruit te komen. Het is dan ook fijn om juist in een klein dynamisch bedrijf te werken. Je kan daadwerkelijk verandering in gang zetten en ziet op korte termijn de resultaten. Werkt het niet? Dan ga ik weer terug naar de tekentafel. Dat vind ik ook het leuke aan het werk in het bedrijfsleven.”

Dynamisch, doelgericht en compact

Wout Monseurs heeft een klein en compact team. Het voordeel? We zijn in staat om snel te schakelen en zaken in werking te zetten. Dit zorgt voor een team met een duidelijke visie: ‘we make your office work’.

Hoe ervaar je het werk bij Wout Monseurs?

“Doordat Wout Monseurs zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld tot een complete projectinrichter, zit er ook een creatief aspect aan de werkzaamheden. De wereld van de projectinrichting was voor mij onbekend op het moment dat ik in het bedrijf kwam. In de afgelopen jaren heb ik veel cursussen en trainingen gevolgd. Er is genoeg ruimte om jezelf te ontwikkelen bij Wout Monseurs.”

“Het is bijzonder om dagelijks samen te werken met mijn vader”

Al jarenlang hoorde Mick mooie verhalen over het familiebedrijf. Nu hij zelf ook bij Wout Monseurs werkzaam is, is Mick ook onderdeel van deze (succes)verhalen. Voor Mick betekent het werken in een familiebedrijf dan ook veel, en met name de samenwerking met Rob Monseurs

Wat is jouw meest bijzondere moment tot op heden bij Wout Monseurs?

“Ik sta er vaak bij stil dat het bijzonder is om dagelijks samen te werken met mijn vader. Ik voel me erg bevoorrecht dat dit kan. Zo vond ik de eerste keer toen wij samen een klant gingen bezoeken erg bijzonder. Het voelde meteen aan alsof we dit al jaren deden. Ik heb natuurlijk mijn hele leven veel meegekregen over de zaak. Ik vind het mooi dat ik er nu midden in sta.”

De voortzetting van ‘Monseurs’

Mick voelt zich volledig op zijn plek en haalt voldoening uit zijn werk. Wat betekent dit? Een bevestiging dat hij de juiste keuze heeft gemaakt. 

“Ik merk dat wij ons als onderneming blijven ontwikkelen en meegroeien met de markt. Wout Monseurs is ooit opgericht door mijn opa en is daarom een echt familiebedrijf. Ik wil dan ook graag bijdragen aan het voortduren van de naam.”

Een krachtig statement en dat belooft veel mooie jaren bij Wout Monseurs! Samen kijken we uit naar een mooie toekomst met veelbelovende projecten. 

Wout Monseurs: projectinrichting op maat 

Wout Monseurs specialiseert zich al jaren in het creëren van comfortabele en optimale werkomgevingen. Wij richten volledige projecten in en zorgen dat u volledig wordt ontzorgt: van ontwerp tot oplevering. Dit resulteert in hogere productiviteit en tevredenheid op de werkvloer. 

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor uw kantoor? Neem contact met ons op. Het team van Wout Monseurs staat voor u klaar!

Neem contact op