Welkom bij Wout Monseurs: we make your office work!

Optimaal werken met het nieuwe printen

3 min. leestijd

Printen op kantoor kan de nodige frustraties en beperkingen met zich meebrengen. De beveiliging van documenten is niet altijd optimaal, de kosten zijn niet inzichtelijk en er wordt gebruik gemaakt van veel verschillende systemen. En waarom is het nog steeds zo moeilijk om vanaf verschillende devices te printen? Dit alles kan ten koste gaan van efficiëntie en werkplezier. De oplossing voor bedrijven is overstappen naar ‘het nieuwe printen’. Maar wat houdt het nieuwe printen exact in en wat zijn de voordelen voor uw onderneming? Dat leggen wij u graag uit in deze blog!

Wat is het nieuwe printen?

Het nieuwe printen is een overkoepelende oplossing om verschillende problemen rondom het printproces op kantoor te verhelpen. Zo kunt u denken aan flexibel printen vanaf verschillende apparaten, optimale beveiliging van documenten, het optimaliseren van het printproces voor een efficiënte werkwijze en het inzichtelijk maken van de kosten die aan printen verbonden zijn. Elk aspect biedt u veel voordelen op het gebied van printen.

1. Print vanaf elk apparaat

Een veel voorkomend punt van frustratie is dat printen zeer inefficiënt kan zijn. Dit komt dan doordat er enkel de mogelijkheid is om vanaf (specifieke) desktops of laptops te kunnen printen. Met het nieuwe printen verbindt u elk gewenst apparaat, van desktop en laptop tot tablet of smartphone met gemak met uw printers. Zo kunt u vanaf elk apparaat en iedere locatie binnen uw bedrijf gemakkelijk documenten uitdraaien. Hiermee verbetert u de workflow aanzienlijk.

2. Optimale beveiliging van documenten & AVG-proof printen

Dataveiligheid is tegenwoordig belangrijker dan ooit. Veel organisaties waken al voor de bescherming van allerlei datastromen, maar printverkeer is nog te vaak een zwarte vlek. Met het nieuwe printen wordt een optimale beveiliging van de documenten gegarandeerd. Documenten worden goed versleuteld zodat deze niet gemakkelijk toegankelijk zijn voor kwaadwillenden, en de toegangs- en gebruiksrechten kunnen per gebruiker volledig beheerd worden. Ook gebruikersverificatie kan ingeregeld worden op de printerlocatie zelf, zodat documenten nooit onbeheerd uit de printer komen rollen.

3. Inzichtelijke kosten

Het nieuwe printen biedt u de gelegenheid om beter inzicht te krijgen in de kosten die gepaard gaan met printen. U kunt alle verschillende kosten in kaart brengen. Denk aan print, scan- en kopieerkosten. Het analyseren van het kostenplaatje biedt inzichten in optimalisatieslagen om de kosten terug te dringen. Daarbij kunt u zelf regels instellen waarmee u bijvoorbeeld ongeautoriseerde opdrachten automatisch verwijderd en enkel noodzakelijke documenten uitdraait.

Aan de slag met het nieuwe printen met Wout Monseurs

Wilt u gebruik maken van alle mogelijkheden die het nieuwe printen biedt? Wout Monseurs helpt u met de implementatie van dit systeem en biedt daarna ook blijvende ondersteuning vanuit onze eigen technische dienst. We zijn geaccrediteerd Canon Gold Partner en HP Gold Printing Partner en hebben al meer dan 1.500 printers en multifunctionals tot volle tevredenheid onder contract staan. Vanuit onze ervaring en uitvoerige productkennis met beide merken kunnen wij u altijd de best passende oplossing bieden.

Meer weten over onze mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!