Welkom bij Wout Monseurs: we make your office work!

Kantoorinrichting: 4 ideeën voor een productief kantoor!

Bent u op zoek naar ideeën voor een nieuwe kantoorinrichting? Door uw kantoor op een slimme manier in te richten, kunt u de productiviteit van uw medewerkers verhogen. In deze blog geven wij u 4 ideeën voor een productief kantoor!

1. Combineer open en afgesloten ruimtes

Een kantoorinrichting met een combinatie van gezamenlijke en aparte ruimtes draagt bij aan een productievere werkomgeving. Wanneer een medewerker behoefte heeft aan rust, concentratie of wil overleggen, dan is een afgesloten ruimte vaak gewenst. Hierdoor kan iedereen in de gezamenlijke ruimte ongestoord doorwerken. Bovendien zorgt een open ruimte voor meer mogelijkheden tot interactie en samenwerking.

Bent u van plan om uw kantoor modern te gaan inrichten? Bekijk dan onze blog: kantoorinrichting: 4x inspiratie voor een modern kantoor.

kantoorinrichting open en gesloten ruimtes

2. Meer productiviteit? Ga voor daglicht!

Ook daglicht is belangrijk voor de productiviteit op kantoor. Het maakt mensen blij en alert. Donkere werkplekken zorgen sneller voor vermoeide en ongemotiveerde medewerkers. Het is daarom verstandig om rekening te houden met natuurlicht wanneer u een kantoor gaat inrichten. Een kantoorinrichting met grote ramen is ideaal. Tijdens de winterperiode of donkere regenachtige dagen is goede kantoorverlichting aanbevolen.

kantoorinrichting daglicht

3. Hoe ergonomisch is uw kantoor?

De afgelopen jaren is de gezondheid van medewerkers een cruciaal hoofdthema binnen kantoorinrichting geworden. Ergonomisch meubilair voorkomt allerlei verschillende lichamelijke klachten. Hierdoor kunnen uw medewerkers beter en veiliger werken.

Ergonomie op kantoor kan diverse vormen aannemen. Zo kunt u ergonomische werkplekken creëren met zit-sta bureaus en ergonomische bureaustoelen. Maar ook de gevoelstemperatuur, kantoorsfeer en kantoorgeluiden dragen bij aan het creëren van een optimale ergonomische werkomgeving. Voor uw kantoorinrichting is het van belang om met alle facetten rekening te houden.

Wilt u meer weten over ergonomie op kantoor? Lees dan onze blog: de ergonomische werkplek of de ergonomische bureaustoel en een betere zithouding: 7 tips.

kantoorinrichting zitsta bureau

4. Vergeet de kantoorplanten niet!

Onderzoek naar planten toont aan dat het de productiviteit verbetert. Door kantoorplanten te plaatsen komt er meer zuurstof in de lucht. Hierdoor krijgt uw personeel meer energie, een beter geheugen, hogere concentratie en minder stress. Daarnaast kunt u met planten het kantoor sfeervoller maken. Daarom raden wij aan om planten op te nemen in uw nieuwe kantoorinrichting.

kantoorinrichting kantoorplanten

Kantoorinrichting Breda

Bent u op zoek naar meer informatie op het gebied van kantoorinrichting? Naast het bevorderen van de productiviteit denken wij ook graag mee over de materialen en het uiterlijk van het kantoor. Wout Monseurs ondersteunt en begeleidt uw projectinrichting van het ontwerp tot aan de realisatie.