Welkom bij Wout Monseurs: we make your office work!

Bureaustoel kopen? 5 tips voor de beste keuze

Een bureaustoel kopen kan best moeilijk zijn. Er is namelijk zoveel keuze! Verschillende merken, kleuren, soorten en prijzen… Maar waar moet u op letten bij het kopen van een bureaustoel? In deze blog geven we u 5 handige tips om de beste keuze te maken.

1. Kies voor een passend design

Heeft uw bureaustoel een prominente plaats in uw kantoorruimte? Dan is het belangrijk dat de stoel er mooi uitziet. Kies daarom voor een design bureaustoel. Dat ziet er toch net even wat beter uit dan een simpel stoeltje van de bouwmarkt!

Denk er ook aan dat het design van de bureaustoel past bij de uitstraling van uw kantoor. Is het gevestig in een industrieel pand, dan past een lederen, stoere stoel vast beter dan een simpele design stoel.

Vergeet niet dat het uiterlijk niet belangrijker is dan de functionaliteit. Gelukkig zijn er veel merken bureaustoelen die stoelen leveren die zowel mooi als functioneel zijn.

2. Hoeveel uren zit u op de bureaustoel?

Bent u veel op pad of zit u juist veel op uw bureaustoel? Voor mensen die zeer veel zitten is het des te belangrijker om te kiezen voor een goede bureaustoel.

Ergonomische bureaustoelen zorgen ervoor dat u een betere houding aanneemt. En dat is natuurlijk erg belangrijk voor uw gezondheid. Maar daarnaast zal dit uw productiviteit bevorderen!

Lees ook het artikel: “Welke bureaustoel bij rugklachten?

3. Kies een stoel bij uw lengte

Let er bij het kopen van een bureaustoel op dat de stoel past bij uw lengte en gewicht. Het is van belang dat u uw voeten plat op de grond kunt zetten wanneer u op de bureaustoel zit. Daarnaast moeten uw onderbenen en bovenbenen een hoek van 90 graden vormen.

Er zijn bureaustoelen waarbij de zitting in hoogte kan worden versteld, speciaal voor lange mensen.

Let ook op de verhouding tussen de zwaarte van de stoel en uw eigen gewicht. De veerkracht van de stoel moet afgestemd zijn op het lichaamsgewicht om iedere houding te kunnen ondersteunen.

4. Let op de leuningen

Kies voor een bureaustoel waarbij u de arm- en rugleuningen kunt verstellen. Zo kunt u er bijvoorbeeld met een lendensteun voor zorgen dat uw onderrug goed wordt ondersteund.

De armleuningen zorgen ervoor dat uw armen ondersteuning krijgen. Hierdoor kunnen uw armen en schouders ontspannen.

5. Een veilige bureaustoel

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat uw bureaustoel veilig is. Zo is een stoel met vijf wielen het meest stabiel.

Kijk ook eens of onderdelen vervangbaar zijn. Zodra een armleuning versleten is zou u die dan kunnen vervangen. Het vervangen van onderdelen is immers een stuk goedkoper dan de complete bureaustoel te vervangen.

Bureaustoel testen?

Bent u er klaar voor om een bureaustoel te testen? Bezoek dan onze showroom in Breda. Onze specialisten helpen u graag verder.