Ergonomische bureaus: de voordelen & 3 tips

Staat de lichamelijke gezondheid van uw medewerkers op nummer één, kies dan voor ergonomische bureaus. Goede kantoormeubelen kunnen de kans op lichamelijke klachten, zowel op lange als korte termijn, aanzienlijk verkleinen!

Wilt u RSI, nek- en rugklachten voorkomen? Zorg dan dat u niet te ver voorover gebogen zit te werken. Door uw armen op een comfortabele hoogte te kunnen laten rusten op het bureau krijgt u minder snel klachten. Ook is het zeer belangrijk dat het beeldscherm van uw computer op de juiste hoogte staat.

Wissel zitten en staan af

Ergonomische bureaus kenmerken zich doordat ze in hoogte verstelbaar zijn. Handig wanneer medewerkers van werkplek wisselen! In Scandinavië zie je ze al geruime tijd, maar ook in Nederland worden de verstelbare bureaus steeds populairder.

Eén van de voordelen van veel ergonomische bureaus is dat er moeiteloos een zit-sta werkplek kan worden gecreëerd. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Gispen TM.

Gispen TM

Door zitten en staan af te wisselen blijft u in beweging. Hierdoor verslappen uw spieren niet en zorgt u voor een goede doorbloeding. Let bij de aanschaf van een zit-sta bureau aan de stabiliteit en de mate van verstelbaarheid. Tegenwoordig zijn vrijwel alle zit-sta bureaus elektrisch te verstellen.

Betere prestaties

Wisselen tussen zitten en staan is ook goed voor de productiviteit en creativiteit. Dit zorgt dus voor betere prestaties op het werk!

Meer weten over deze bureaus? Lees in onze blog over de 5 eigenschappen van een goede zit-sta werkplek.

Het bureaublad

Een ergonomisch bureau heeft een werkblad van ten minste 80 centimeter diep. Zo is er voldoende ruimte voor uw armen, toetsenbord en flatscreen beeldscherm.

Dit zorgt er tevens voor dat u voldoende ruimte hebt onder het bureau voor uw benen en voeten.

3 Tips bij ergonomisch bureaus

  1. Stel de hoogte van het werkblad zodanig in dat u met afhangende schouders uw ellebogen op het werkblad kunt laten rusten.
  2. Zet het computerbeeldscherm zo neer dat de bovenkant van het scherm op ooghoogte zit als u loodrecht naar het beeldscherm kijkt.
  3. De hoek tussen boven- en onderbenen moet minimaal 90 graden bedragen. Kijk voor meer informatie naar de blog Bureaustoel kopen? 5 tips voor de beste keuze.

Bent u benieuwd welke ergonomische bureaus Wout Monseurs kan leveren? Kijk online of bezoek onze showroom in Breda!