Welkom bij Wout Monseurs: we make your office work!

Ergonomische bureaus: de voordelen & 3 tips

Staat de lichamelijke gezondheid van uw medewerkers op nummer één? Kies dan voor ergonomische bureaus. Deze bureaus geven u de mogelijkheid om zowel zittend als staand te werken. Goede kantoormeubelen kunnen zo de kans op lichamelijke klachten aanzienlijk verkleinen. Zowel op lange- als korte termijn. Daarnaast biedt het gebruik van ergonomische bureaus ook nog eens voordelen voor de prestaties op de werkvloer!

Wilt u RSI, nek- en rugklachten voorkomen? Zorg dan dat u niet te ver voorover gebogen zit te werken. Door uw armen op een comfortabele hoogte te kunnen laten rusten op het bureau krijgt u minder snel klachten. Het is ook zeer belangrijk dat het beeldscherm van uw computer op de juiste hoogte staat.

De voordelen

Ergonomische bureaus kenmerken zich doordat ze in hoogte verstelbaar zijn. Dit is handig wanneer medewerkers in verschillende posities willen werken en hun bureau makkelijk willen aanpassen! In Scandinavië zie je ze al geruime tijd, maar ook in Nederland worden de in hoogte verstelbare bureaus steeds populairder. Dit komt omdat ergonomsiche bureaus voordelen bieden voor zowel uw lichaam als uw prestaties op de werkvloer!

Wissel gemakkelijk af

Eén van de voordelen van veel ergonomische bureaus is dat er moeiteloos een zit-sta werkplek kan worden gecreëerd. Door zitten en staan af te wisselen blijft u in beweging. Hierdoor verslappen uw spieren niet en zorgt u voor een goede doorbloeding. Let bij de aanschaf van een zit-sta bureau op de stabiliteit en de mate van verstelbaarheid. Het bureau moet namelijk ook op een hoge stand stabiel staan, zodat u aangenaam kunt werken. Verder is het handig als u een bureau heeft wat elektrisch verstelbaar is. Maar gelukkig zijn tegenwoordig vrijwel alle zit-sta bureaus elektrisch te verstellen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Gispen TM.

Ergonomische bureaus

 

Betere prestaties

Het tweede voordeel is dat de afwisseling tussen zitten en staan goed is voor de productiviteit en creativiteit. Zo wijzen studies uit dat men zich gelukkiger, gezonder en energieker voelt bij het regelmatig wisselen van werkhouding. Kortom, het zorgt ook nog eens voor betere prestaties op het werk! Meer weten over deze bureaus? Lees in onze blog over de 5 eigenschappen van een goede zit-sta werkplek.

Het bureaublad

Bij een ergonomisch bureau moet u erop letten dat het werkblad ruim genoeg is. Zo heeft het bureau een werkblad van ten minste 80 centimeter diep. Dit zorgt dat u voldoende ruimte heeft voor uw armen, toetsenbord en flatscreen beeldscherm. Daarnaast biedt het ook voldoende ruimte onder het bureau voor uw benen en voeten.

3 Tips bij ergonomisch bureaus

Na aanschaf van uw ergonomische bureau is het goed dat deze ook perfect ingesteld is op uw lichaam. Zo moet het bureau op de juiste hoogte staan voor een optimale werkhouding.

  1. Stel de hoogte van het werkblad zodanig in dat u met afhangende schouders uw ellebogen op het werkblad kunt laten rusten.
  2. Zet het computerbeeldscherm zo neer dat de bovenkant van het scherm op ooghoogte zit als u loodrecht naar het beeldscherm kijkt.
  3. De hoek tussen boven- en onderbenen moet minimaal 90 graden bedragen. Kijk voor meer informatie naar de blog Bureaustoel kopen? 5 tips voor de beste keuze.

Bent u benieuwd welke ergonomische bureaus Wout Monseurs kan leveren? Kijk online of bezoek onze showroom in Breda!