Zit-sta bureaus: 5 eigenschappen van een goede zit-sta werkplek

Waarom zou u voor een zit-sta bureau kiezen? Daar is genoeg reden voor: we zitten namelijk te veel en te lang! Regelmatig staan en lopen is niet alleen beter voor uw lichaam (denk daarbij niet alleen aan rugklachten maar ook aan hart en vaatziekten), maar ook voor de geest. Een wisselende houding zorgt voor motivatie, creativiteit en concentratie. Betere prestaties op het werk dus! Dé oplossing hiervoor is een zit-sta bureau: een stimulerende en flexibele werkplek voor op het kantoor.

Om u te helpen hebben we de vijf belangrijkste eigenschappen waar u op moet letten bij een zit-sta werkplek op een rijtje gezet. Vanzelfsprekend voldoet ons aanbod aan elk van deze eigenschappen. Bekijk nu onze ergonomische bureaus en zit-sta bureaus en kies bijvoorbeeld voor de Gispen TM Zit-Sta of de Voortman Hi-Tee Zit-Sta.

1. Hoogte/bereik van het zit-sta bureau

Een zit-sta werkplek moet minimaal een bereik van 62-128 cm hebben. Het is belangrijk dat zowel personen met een lichaamslengte van onder 1.60 meter als boven 1.80 meter prettig aan het bureau kunnen werken.

2. Juiste stabiliteit

Het zit-sta bureau moet stabiel zijn. Er moet een kop koffie op kunnen staan zonder dat deze gaat wankelen bij een tik tegen de zijkant, ook niet op de hoogste stand.

3.  Degelijke verstelmechaniek

Tegenwoordig is bijna elk zit-sta bureau elektrisch te verstellen. Waar kunt u op letten wanneer u kijkt naar het verstelmechaniek? Let er bij het testen op dat het bureau makkelijk te bedienen is. Beweegt de zit-sta werkplek zonder schokken wanneer u deze bedient? Voelt het mechanisme betrouwbaar aan?

Ook het geluidsniveau bij het verstellen is belangrijk om op te letten, zeker wanneer u met veel anderen in dezelfde ruimte werkt. Het elektrische systeem werkt nooit geheel geluidloos tijdens het verstellen. Houdt er dus rekening mee dat het zit-sta bureau niet te veel geluid maakt zodat andere collega’s in de ruimte er geen last van hebben wanneer u uw bureau verstelt.

4. Optimale kabelmanagement

Let bij de zit-sta werkplek ook op de geleiding van de kabels voor de monitor en andere randapparatuur. Die mogen in geen geval los hangen of te strak gespannen zijn en moeten beschermd zijn tegen doorschuren. Met bureaus die een degelijk kabelmanagement systeem benutten voorkomt u schade aan de kabels of apparatuur wanneer u de positie van de werkplek aanpast.

5. Duurzaamheid

Let bij aanschaf van een zit-sta bureau ook op duurzaamheid. Zit er bijvoorbeeld een energiebesparende stand-by-modus op? Dan heeft een goed product in deze stand een verbruik van slechts 0,1 Watt.

Lees de handleiding van uw zit-sta bureau!

Heeft u een zit-sta werkplek gevonden die naar uw wens is? Vergeet dan niet, zoals bij veel andere (elektrische) producten, de handleiding te controleren en door te nemen. Het lijkt overbodig, maar het is altijd nuttig om te weten wat het systeem wel en niet kan.

Een zit-sta bureau kopen

Wilt u ook kwalitatieve zit-sta werkplekken aanschaffen voor uw kantoor of werkplek? Wout Monseurs biedt zit-sta bureaus die voldoen aan alle bovengenoemde eigenschappen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Gispen TM Zit-Sta en de Voortman Hi-Tee Zit-Sta. Liever zelf eerst de bureaus ervaren en testen? Kom dan eens langs in onze showroom!