Zit-sta bureaus: 5 eigenschappen van een goede zit-sta werkplek

Waarom zou u voor een zit-sta bureau kiezen? Daar is genoeg reden voor: we zitten namelijk te veel en te lang! Regelmatig staan en lopen is niet alleen beter voor uw lichaam, maar ook voor de geest. Het afwisselen tussen houding zorgt voor motivatie, creativiteit en concentratie. Betere prestaties op het werk dus! Dé oplossing hiervoor is een hoogte verstelbaar bureau: een stimulerende en flexibele werkplek voor op het kantoor.

Om u te helpen hebben we de vijf belangrijkste eigenschappen waar u op moet letten bij een zit-sta werkplek op een rijtje gezet. Vanzelfsprekend voldoet ons aanbod aan elk van deze eigenschappen.

1. Hoogte/bereik van het zit-sta bureau

Het is belangrijk om een bureau te hebben dat iedereen kan gebruiken. Zo moet u erop letten dat de hoogte of het bereik van een elektrische verstelbaar bureau voldoende is voor meerdere personen. Denk hierbij aan een minimaal bereik van 62-128 cm. Indien iemand anders gebruik wilt maken van een bureau of als er een nieuwe collega op kantoor is, dan is er altijd een in hoogte verstelbaar bureau wat bij hen past.

2. Juiste stabiliteit

Bij het kiezen van een bureau moet u erop letten dat deze ook stabiel is. Wanneer een bureau wankelt brengt dit de nodige frustraties met zich mee. U kunt makkelijk drinken morsen of u werkt niet fijn doordat het bureau constant beweegt. Met een stabiel bureau kunt u comfortabeler werken. Kijk goed of een in hoogte verstelbaar bureau zowel op de laagste als de hoogste stand stabiel staat. Zo bent u zeker van een comfortabele werkplek.

3.  Degelijke verstelmechaniek

Op bijna elk kantoor worden tegenwoordig elektrisch verstelbare bureaus gebruikt. Het is daarbij belangrijk dat deze ook makkelijk te gebruiken zijn. Maar waar moet u dan op letten? Verschillende onderdelen zijn belangrijk bij het bedieningsgemak. Denk aan een eenvoudig bedieningspaneel, het bewegen van het bureau zonder schokken en u moet kijken of het mechanisme betrouwbaar aanvoelt.

Daarnaast is het geluidsniveau belangrijk, vooral als u veel met anderen in dezelfde ruimte werkt. Het elektrisch systeem werkt namelijk nooit geheel geluidloos tijdens het verstellen. Houdt er dus rekening mee dat u let op het geluidsoverlast van het hoogte verstelbaar bureau. Zo zorgt u dat andere collega’s niet teveel last hebben van uw bureau wanneer u deze verstelt.

4. Optimale kabelmanagement

Met het installeren van een elektrisch verstelbaar bureau moet u ook rekening houden met kabels. Zorg dat er een goede geleiding is van kabels van de monitoren en andere randapparatuur. Deze mogen niet te los hangen of te strak gespannen zijn. Zo beschermt u ze tegen het doorschuren. Kijk daarom naar bureaus die een degelijk kabelmanagement systeem hebben om zo schade aan uw kabels en apparatuur te voorkomen. Met name bij het verplaatsen of aanpassen van uw werkplek!

5. Duurzaamheid

Het aanschaffen van een elektrisch verstelbaar bureau is aangenaam, maar daarbij moet u ook letten op het verbruik van het bureau. Let daarom bij de aanschaf van een bureau op de duurzaamheid. Denk aan het algemene energieverbruik en daarnaast kunt u ook kijken of het bureau wel een energiebesparende modus heeft. Zo heeft een goed product in deze stand een verbruik van slechts 0,1 watt!

De voordelen!

Elektrische verstelbare bureaus zijn erop gericht dat u optimaal kunt functioneren. Zo heeft het impact op uw comfort en productiviteit. Dit brengt ook voordelen met zich mee. Het heeft namelijk voordelen voor uw lichamelijke als mentale gezondheid. Denk aan het voorkomen van obesitas, diabetes II en hart- en vaatziektes. 

Daarnaast zorgen zit-sta bureaus voor een actieve werkhouding, stimuleren ze om vaker af te wisselen en nodigt het uit om vaker een ommetje te maken op kantoor, omdat u dan toch al staat. Afwisseling in houding speelt hierin een centrale rol.

Lees de handleiding!

Heeft u een zit-sta werkplek gevonden die naar uw wens is? Vergeet dan niet, zoals bij veel andere (elektrische) producten, de handleiding te controleren en door te nemen. Het lijkt overbodig, maar het is altijd nuttig om te weten wat het systeem wel en niet kan.

Een zit-sta bureau kopen

Wilt u ook kwalitatieve zit-sta werkplekken aanschaffen voor uw kantoor of werkplek? Wout Monseurs biedt bureaus die voldoen aan alle bovengenoemde eigenschappen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Gispen TM Zit-Sta en de Voortman Hi-Tee Zit-Sta. Liever zelf eerst de bureaus ervaren en testen? Kom dan eens langs in onze showroom!