Zit sta bureau: eigenschappen en voordelen!

5 min. leestijd

Er is genoeg reden om voor een zit sta bureau te kiezen. We zitten namelijk te veel en te lang! Zowel zittend als staand werken is niet alleen beter voor uw lichaam, maar ook voor de geest. Het afwisselen tussen houding zorgt voor motivatie, creativiteit en concentratie. Kortom, het zorgt voor betere prestaties op werk! Dé oplossing is een hoogte verstelbaar bureau: een stimulerende en ergonomische werkplek voor op het kantoor. Om u te helpen hebben we de vijf belangrijkste eigenschappen waar u op moet letten bij een zit sta bureau op een rijtje gezet. Vanzelfsprekend voldoet ons aanbod aan elk van deze eigenschappen.

1. Zit sta bureau: hoogte en bereik

Het is belangrijk om een bureau te hebben dat iedereen kan gebruiken. Zo moet u erop letten dat de hoogte of het bereik van een elektrische verstelbaar bureau voldoende is voor meerdere personen. Denk bij de hoogte van het bureau aan een minimaal bereik van 62-128 cm. Indien iemand anders gebruik wilt maken van een bureau of als er een nieuwe collega op kantoor is, dan is er altijd een in hoogte verstelbaar bureau wat bij hen past. 

2. Juiste stabiliteit

Bij het kiezen van een verstelbaar zit sta bureau moet u erop letten dat deze ook stabiel is. Wanneer een zit sta bureau wankelt brengt dit de nodige frustraties met zich mee. U kunt makkelijk drinken morsen of u werkt niet fijn doordat het bureau constant beweegt. Met een stabiel bureau kunt u comfortabeler werken. Kijk goed of een in hoogte verstelbaar bureau zowel op de laagste als de hoogste stand stabiel staat. Zo bent u zeker van een comfortabele werkplek.

3.  Degelijke verstelmechaniek

Op bijna elk kantoor worden tegenwoordig ergonomische werkplekken gebruikt. Het is daarbij belangrijk dat de bureaus ook makkelijk te gebruiken zijn. Maar waar moet u dan op letten? Verschillende onderdelen zijn belangrijk bij het bedieningsgemak. Denk aan een eenvoudig bedieningspaneel, het bewegen van het bureau zonder schokken en u moet kijken of het mechanisme betrouwbaar aanvoelt.

Daarnaast is het geluidsniveau belangrijk, vooral als u veel met anderen in dezelfde ruimte werkt. Het elektrisch systeem werkt namelijk nooit geheel geluidloos tijdens het verstellen. Houdt er dus rekening mee dat u let op het geluidsoverlast van het hoogte verstelbaar bureau. Zo zorgt u dat andere collega’s niet teveel last hebben van uw bureau wanneer u deze verstelt. 

Zit sta bureau

4. Optimaal kabelmanagement

Met het installeren van een zit sta bureau moet u ook rekening houden met kabels. Zorg dat er een goede geleiding is van kabels van de monitoren en andere randapparatuur. Deze mogen niet te los hangen of te strak gespannen zijn. Zo beschermt u ze tegen het doorschuren. Kijk daarom naar bureaus die een degelijk kabelmanagement systeem hebben om zo schade aan uw kabels en apparatuur te voorkomen. Met name bij het verplaatsen of aanpassen van uw werkplek!

5. Duurzaam zit sta bureau

Het aanschaffen van een zit sta bureau is aangenaam, maar daarbij moet u ook letten op het verbruik. Let daarom bij de aanschaf van een bureau op de duurzaamheid. Denk aan het algemene energieverbruik en daarnaast kunt u ook kijken of het bureau wel een energiebesparende modus heeft. Zo heeft een goed product in deze stand een verbruik van slechts 0,1 watt! 

Lees de handleiding!

Heeft u een zit-sta werkplek gevonden die naar uw wens is? Vergeet dan niet, zoals bij veel andere (elektrische) producten, de handleiding te controleren en door te nemen. Het lijkt overbodig, maar het is altijd nuttig om te weten wat het systeem wel en niet kan.

Wat zijn de voordelen van een zit sta bureau?

Zowel zittend als staand werken brengt veel comfort met zich mee. Maar het zorgt ook voor andere voordelen voor zowel u als voor het bedrijf. 

1. Staand werken zorgt voor hogere productiviteit

Een zit sta bureau zorgt voor een betere lichamelijke gezondheid. Het afwisselen tussen zitten en staan vermindert lichamelijke klachten. Het vermindert rugpijn, concentratieverlies en nek-en schouderklachten. Waar u na de lunch normaal wellicht een beetje indut achter het bureau, zorgt staand werken voor een hogere productiviteit.

Probeer ook eens staand te vergaderen. Uit onderzoek is gebleken dat hiermee tot wel 25% tijdswinst kan worden geboekt, zonder dat de kwaliteit van de besluiten hieronder lijdt.

2. Staand werken vermindert rugklachten

Wij zitten veel. Thuis tijdens het eten, wanneer wij t.v. kijken en op kantoor als wij werk verrichten achter het bureau. Langdurig zittend werken vergroot de druk op de rug en daarmee rugklachten. Staan geeft een natuurlijke houding aan de rug. Mensen met rugklachten ervaren staand werken daarmee als prettig.

3. Staand werken kan ziektes voorkomen

Ziektes zoals obesitas, diabetes II, hart- en vaatziektes kunnen worden voorkomen wanneer je kiest voor de juiste balans is zitten, staan en lopen. Een hoogte verstelbaar bureau maakt het makkelijker om minder zittend te werken. Dit stimuleert het maken van een ommetje, omdat je toch al staat!

Meer weten?

Wist u dat het in veel gevallen ook mogelijk is om van een normaal bureau een zit-sta bureau te maken? Dus ook wanneer u nog beschikt over bureaus die voldoen, kunt u ervoor zorgen dat ze ook aan uw wensen op het gebied van ergonomie voldoen. 

Een zit sta bureau kopen

Wilt u ook kwalitatieve zit sta bureaus aanschaffen voor uw kantoor of werkplek? Wout Monseurs biedt bureaus die voldoen aan alle bovengenoemde eigenschappen. Liever zelf eerst de bureaus ervaren en testen? Neem contact op of kom langs in onze showroom!

Neem contact op