Welkom bij Wout Monseurs: we make your office work!

Circulaire economie

Recyclen op een nieuw niveau!

Het wordt steeds belangrijker dat er zorgvuldig wordt omgegaan met grondstoffen. Als we nu niets doen is er over 10 tot 20 jaar een grondstoffentekort: hergebruik van materiaal en grondstoffen klinkt dus best logisch. Bedrijven moeten hier in het goede voorbeeld geven. Zij kunnen het verschil maken.

Wat is circulaire economie?

Circulaire economie staat voor een geheel nieuw economische en industrieel systeem. Het streeft naar herbruikbaarheid van producten en grondstoffen, en maakt gebruik van het herstellende vermogen van natuurlijke hulpbronnen. In samenwerking met Gispen probeert Wout Monseurs hier aandacht aan te besteden. ‘De cirkel sluiten’ staat hier bij centraal. Dit is het tegenovergestelde van het lineaire systeem, waarbij grondstoffen worden omgezet en het aan einde van hun levensduur worden vernietigd. Dus in plaats van grondstoffen om te zetten en te vernietigen, streven wij ernaar om grondstoffen om te zetten, en nogmaals om te zetten!

Circulaire economie en u

Om de cirkel te sluiten ligt een grote verantwoordelijkheid in het productieproces. Maar ook u als gebruiker helpt mee met de circulaire economie! Want afhankelijk van het product, het materiaal en het design kan u lang gebruik maken van uw aankopen. Neem bijvoorbeeld de Gispen Zinn bureaustoel: deze is zo ontworpen dat er in de loop van de tijd simpele aanpassingen aan de stoel zijn te maken. Zo kun je de stoffering vervangen, maar ook de rug, armleggers en het mechaniek van de bureaustoel. Op deze manier kan de Zinn stoel lang mee zonder aan kwaliteit te verliezen. Wilt u ondanks de mogelijkheid om aanpassingen te maken de stoel toch niet behouden? Dan zoeken wij een nieuwe gebruiker, en kunt u altijd bij ons terecht voor een nieuwe bureaustoel!