De zes belangrijkste trends op de werkvloer

Trends voor kantoor

Op het gebied van werkomgevingen en kantoorinrichtingen zijn er een aantal trends in beweging. De belangrijkste hebben we samengevat.

Het open kantoor

Vroeger waren het de kantoortuinen, tegenwoordig noemen we het ‘open office’: een open kantoorlandschap. Of de trend echt gaat doorzetten of niet is nog de vraag, want net zoals bij de vroegere kantoortuinen zijn er nogal wat bezwaren. Een van de grootste is het feit dat de gebruikers last van elkaar hebben.

Activity based working

Een moeilijke term, die in principe betekent dat er voor ieder soort activiteit hierop afgestemde werkplekken zijn. Dus concentratiewerkplekken, Arbo werkplekken, vergaderwerkplekken, aanlandwerkplekken etc.

Ambiance en ergonomie

Goede werkomstandigheden hangen af van de ergonomie en functionaliteiten van de gehele werkomgeving. Ook ambiance draagt daar aan bij. Als deze aspecten optimaal zijn zorgt dat er voor dat medewerkers zich prettig en gewaardeerd voelen – en dus gemotiveerd werken. Een goede ergonomische bureaustoel is een van de makkelijkste en meest effectieve manieren om de ergonomie te verbeteren. Om de omgeving een beetje op te fleuren en gelijk ook de akoestiek te verbeteren kunt u een kijkje nemen op onze “inspireren” pagina!

Informele communicatie

Informele communicatie in een bedrijf wordt gestimuleerd door het creëren van geschikte ruimtes, zoals koffiehoeken en brainstormruimtes. De Multilounge van Gispen is hier bij uitstek geschikt voor.

Integratie

Steeds meer culturen verschijnen op de werkvloer en ook vergrijzing vormt een wezenlijke uitdaging voor de werkomgeving.

Change process

Een kantoor van de toekomst creëer je niet alleen door een nieuwe huiskamer-inrichting of de invulling van de werkomgeving. Het gaat om een gehele verandering in de werk-, management- en bedrijfscultuur!

Bron: Office Magazine