Welkom bij Wout Monseurs: we make your office work!

Dit zijn de redenen waarom u voor een zit-sta bureau kiest

Een zit-sta bureau ziet u tegenwoordig steeds vaker op de werkvloer. Wij zijn er namelijk niet voor gemaakt om heel de dag dezelfde houding aan te nemen; uw lichaam heeft afwisseling en beweging nodig! Vooral met kantoorbanen is het belangrijk om hierop te letten. Zit-sta bureaus zijn in hoogte verstelbaar waardoor u de mogelijkheid heeft om af te wisselen tussen zitten en staan. Doordat u hier rekening mee houdt gaat u verschil merken op het gebied van uw gezondheid en werkcapaciteit. Welke verschillen dat exact zijn? Dat gaan wij uitleggen in deze blog.

Het is beter voor uw gezondheid

We zitten de gehele dag door en dat is niet goed voor het lichaam. Hoe langer u in dezelfde positie zit zonder afwisseling, hoe meer last u kunt gaan krijgen van rug- en nekklachten. Door regelmatig van houding te wisselen is de kans op lichamelijke klachten een stuk minder.

Naast het voorkomen van lichamelijke klachten zorgt het afwisselen van lichaamshouding voor een betere doorbloeding. Uw lichaam gaat namelijk in ‘pauze-stand’ wanneer u langer dan 30 minuten zit. Zit u langer dan 4 uur? Dan kan dit gevolgen hebben voor uw stofwisseling en bloedsomloop.

Hogere productiviteit

Lang dezelfde houding aannemen kan ervoor zorgen dat u zich energieloos voelt. Een futloos gevoel zorgt dan ook voor een lagere productiviteit en dit kunt u gemakkelijk voorkomen. Hoe? Door regelmatig af te wisselen tussen zitten en staan. Regelmatig bewegen geeft uw lichaam namelijk weer een signaal waardoor u alert blijft en uw energieniveau stijgt.

Betere werksfeer

Sfeer op de werkvloer is enorm belangrijk. Met personeel wat last heeft van rugklachten of een gebrek aan energie wordt de sfeer ook negatief beïnvloed. Door het afwisselen van houding met een zit-sta bureau heeft het personeel minder klachten, worden zij voorzien van meer energie en geniet u ook van een betere werksfeer. Een gelukkige werknemer is ten slotte belangrijk!

Verbrand meer calorieën

Wanneer u lang zit kan het moeilijk zijn om actie te ondernemen. In een staande positie profiteert u van meer energie en komt u sneller in beweging. Een kort rondje lopen zal tot uw routine gaan behoren en dat verbrand weer de nodige calorieën.

Een zit-sta bureau aanschaffen?

Wout Monseurs specialiseert zich in projectinrichting en kwalitatieve kantoormeubelen. Wilt u ook een zit-sta bureau aanschaffen of heeft u vragen over onze verschillende producten? Twijfel niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag!

Video afspelen over Zit-Sta Bureau