Upgrade je cubicle

Vier tips om je werkplek te upgraden

Wie de televisieserie The Office heeft gezien weet het al lang: werken in een cubicle is verschrikkelijk! Toch is het voor veel mensen op de wereld normaal om elke werkdag in een grijze ruimte van 2 bij 2 meter door te brengen. Geldt dit ook voor jou, of doet je werkplek je sterk denken aan de Amerikaanse cubicles? Dan is het tijd voor een upgrade! Want een werkplek die alle creativiteit en productiviteit wegneemt is niet ideaal. En dan hebben we het nog niet eens over de ergonomie van je werkplek

Er zijn tientallen oplossingen voor dit probleem. We hebben een selectie van vier producten en/of gadgets gemaakt:

Bureaustoel

Een goede bureaustoel is heel belangrijk. Veel mensen brengen er immers een groot deel van hun dag op door. Een goede stoel kost doorgaans wat meer maar die zit dan ook perfect.

Monitorarm

Als het scherm op een foute plek hangt of staat kan dat voor veel overlast zorgen. Denk hier bij aan nekpijn, een slechte lichaamshouding en last van de ogen. Let er daarom op dat je computerscherm recht voor je hangt/staat, en de bovenkant van het scherm iets lager dan op ooghoogte staat. Een monitorarm of monitorstandaard kan een goede oplossing zijn voor dit probleem. Vooral voor flexplekken is dit aan te raden!

Speech-to-text software

Het typen van teksten doe je waarschijnlijk vaak op je werk. Door speech-to-text software te gebruiken kun je handsfree werken. De software werkt op zowel smartphones als computers, en zorgt er voor dat je hele documenten handsfree kan dicteren en bewerken.

Opladers op zonne-energie

Opladers op zonne-energie zijn niet alleen handig voor jou, maar ook voor het milieu. Ze kunnen smartphones, laptops, etc. opladen met enkel wat daglicht. Zorg er echter wel voor dat er dan wat licht schijnt op je werkplek…
bron Office Magazine