Geschiedenis

Wout MonseursWout Monseurs is een echt Bredaas familiebedrijf met een historie van meer dan 50 jaar waar we trots op zijn. De waarden die bij ons bedrijf passen zijn persoonlijk contact, regionale aanwezigheid, maatschappelijke betrokkenheid en op continuïteit gericht.

Op 1 februari 1960 heeft Wout Monseurs zich ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Breda als zelfstandig kantoormachinehandelaar. Tot en met 1988 werkte Wout vanuit een ‘gesloten’ woonhuis samen met zijn vrouw Jeanne; eerst vanuit de Overakkerstraat en daarna vanuit de Mozartlaan. Wout heeft het bedrijf vooral opgebouwd met zijn klanten aan de grens Wernhout/Wuustwezel en later Hazeldonk/Meer. Eind 1988 kwam zoon Rob in de zaak en werd het winkelpand aan de Scharenburgstraat in gebruik genomen.

Een grote stap in de geschiedenis van Wout Monseurs is de nieuwbouw in 1999 aan de Goeseelsstraat, waarmee het bedrijf zijn bedrijfsmatige karakter onderstreept. In 2006 heeft Wout Monseurs de activiteiten van De Wit Kantoormachines uit Etten-Leur overgenomen. Eind 2009 is een eigen servicedienst voor multifunctionele printers opgezet. In 2012 is het bedrijf toegetreden tot het exclusieve partnernetwerk van Gispen uit Culemborg waardoor de positionering als projectinrichter nog eens versterkt wordt.