Welkom bij Wout Monseurs: we make your office work!

Kantoorinrichting: de grootste trends van het moment

De manier waarop we werken verandert in een rap tempo en dat zien we ook terug in de kantoorinrichting. De nieuwe generaties die op de werkvloer verschijnen brengen een frisse dynamiek met zich mee. Werk en privé komen dichter bij elkaar te liggen, waardoor de werkomgeving flexibeler en informeler ingericht wordt. Hoe ziet de kantoorinrichting er anno 2018 uit? We nemen u mee langs de grootste trends:

Dynamisch werken: ruimte voor het ’thuisgevoel’

Dankzij alle technologische mogelijkheden kunnen we tegenwoordig overal werken. Thuis vanaf de keukentafel een rapport opstellen, of onderweg in de trein een artikel schrijven? Dat is zo gedaan! Dat betekent dat het kantoor meer moet bieden dan slechts een eenvoudige plek om te kunnen werken. Medewerkers moeten zich thuis voelen op de werkvloer en er zal voldoende ruimte moeten zijn voor ontspanning tussen het harde werken door.

Daar kan op gelet worden tijdens de kantoorinrichting. Door aangename en comfortabele werkplekken in te richten kunt u verschillende mogelijkheden bieden om zo efficiënt mogelijk te werken. En hebben de werknemers zich flink ingezet? Dan is het ook prettig als er tussendoor genoeg ruimte is voor ontspanning. Richt een ruimte in waar ze even kunnen ontladen en waar vermaak te vinden is, bijvoorbeeld in de vorm van een tafeltennis-, airhockey- of voetbaltafel.

Kantoorinrichting lounge

Multifunctionele kantoormeubelen & ruimtes

De toegenomen dynamiek op de werkplek zal ook weerspiegeld moeten worden in de kantoorinrichting. Ruimtes kunnen zo ingericht worden zodat ze voor diverse doeleinden te gebruiken zijn. Van vergaderruimte en presentatieruimte tot een kamer om fanatiek te kunnen brainstormen met het team, met de juiste inrichting is het allemaal mogelijk.

Flexibel ingerichte werkruimtes vragen om multi-inzetbare meubels. Zo zien we bijvoorbeeld hoe steeds vaker gekozen wordt voor multifunctioneel kantinemeubilair. Zo krijgen de kantinestoelen en tafels na de lunch een tweede bestemming als werkplek of zitgelegenheid voor overleggen en besprekingen.

Ruimtes en werkplekken met specifieke functies

In contrast met de voorgaande trend zien we ook juist weer hoe ruimtes en werkplekken een specifieke functie toebedeeld krijgen. Een kantoor vol standaard werkplekken past niet meer bij het moderne werken. Er moet voldoende te kiezen zijn, zodat er voor elke activiteit een prettige werkomgeving te vinden is. Creatieve processen vinden plaats in een ‘brainstormruimte’ en in de lounge kunnen medewerkers even tot rust komen. Ook zijn er juist weer concentratieplekken te vinden in het bedrijf waar medewerkers volledig gericht op hun taak aan de slag kunnen gaan.

Door ruimtes een duidelijke functie mee te geven weten medewerkers makkelijker de optimale werkplek te vinden voor de activiteit waar ze mee bezig zijn. Bovendien vinden ze zo makkelijker aansluiting bij collega’s die met dezelfde werkzaamheden bezig zijn, wat de interactie stimuleert en het werkproces aangenamer maakt.

Meer zit-sta werkplekken

Langdurig zitten heeft een negatieve invloed op de gezondheid. Bovendien past een hele dag zitten ook niet meer bij de nieuwe manier van werken. Voldoende afwisseling in houding zorgt voor fittere medewerkers en heeft een positief effect op de productiviteit. Zit-sta werkplekken zijn daarvoor ideaal. Met een zit-sta bureau kan eenvoudig gewisseld worden tussen staand en zittend werken, zodat voldoende van houding gewisseld kan worden door de medewerker. Dergelijke ergonomische bureaus bieden de dynamiek die perfect past bij het moderne kantoorwerk!

zit-sta tafel

Meer groen en natuurlijke materialen in de kantoorinrichting

Omdat we tijdens het werken op kantoor veel tijd binnen doorbrengen, is de behoefte groot om dit buiten werktijd te compenseren met bezoeken aan de natuur. Nu werk en privé dichter bij elkaar komen te liggen, zien we al meer groen binnendringen in de kantoorinrichting. Diverse planten zorgen voor een aangenaam werkklimaat en een fijne werkomgeving. Ook houten meubelen, decoratiestukken en accessoires zullen sterker aanwezig zijn in de inrichting.

Kantoorinrichting Breda

Hoe pakt u uw kantoorinrichting aan om te voldoen aan de wensen en behoeften van de nieuwe generatie medewerkers? Wout Monseurs verzorgt uw projectinrichting van ontwerp tot inrichting! Ontdek nu de mogelijkheden online of kom langs in onze showroom in Breda voor meer inspiratie.