Welkom bij Wout Monseurs: we make your office work!

Zeven tips om ‘multitasken’ te voorkomen

Multitasken, iedereen doet het. In onze huidige 24/7 maatschappij met alle moderne media binnen handbereik ontkom je er niet aan. En iedereen denkt dat hij of zij redelijk goed is in multitasken. Maar helaas, uit onderzoek blijkt dat slechts 2 procent van alle mensen écht productief kan multitasken. Grote kans dat jij bij die andere 98 procent hoort. Onderstaande tips kunnen je op weg helpen om je op één ding tegelijk te focussen, en dus effectiever te werken.

Een productieve werkplek

  1. Leg de smartphone weg, zet de tv uit en klik dat tabblad op je computer met Facebook weg.
  2. Vooral als je een groot gedeelte van de dag aan de computer werkt of vanuit thuis werkt, is het belangrijk een routine op te stellen. Dit voorkomt dat elke nieuwe taak die zich voordoet (e-mail!) je afleidt en je tussendoor andere dingen gaat doen.
  3. Maak een actielijst voordat je aan een taak begint. Zo weet je wat je doelen zijn en welke stappen je gaat ondernemen om die te bereiken, en raak je niet snel afgeleid.
  4. Neem een goed ontbijt! Een gezond en stevig ontbijt helpt je te concentreren.
  5. Kun je afleidingen toch niet weerstaan? Zoek dan op welke toepassingen er zijn zodat je mediadevices kan blokkeren. Bijvoorbeeld je e-mail instellen zodat e-mails alleen op een bepaalde tijd worden opgehaald, of een applicatie die internet/websites tijdelijk blokkeert.
  6. Zorg voor een beetje ‘feng shui’ op je werkplek en houdt alles zo opgeruimd mogelijk; zowel op je werkplek als je digitale bureaublad. Denk hier bij aan een praktische kantoorkast om je werkplek zo clean mogelijk te houden. Bekijk ook onze post over een aangename werkplek.
  7. Neem genoeg pauzes. Soms is het beter even iets anders te doen, zodat je daarna weer fris verder kan met je taak.

 

Bron: Office Magazine